Alle fag
Fagenes opbygning
Når semesteret går i gang, præsenterer underviserne de enkelte fag og der er mulighed for at stille spørgsmål og sammensætte dit skema.
I ugens løb er der faste aktiviteter hvor alle mødes til foredrag, samlinger, sang og kulturaktiviteter.
Friluftsliv
Outdoor
C fag
Du kommer på dit livs rejse med store udfordringer for dit indre jeg
Mental og fysisk træning
D fag
I dette fag lærer du at blive ved!
Kreativ Fremtid
Keramik
A fag
Teknikkerne er nye, gamle, traditionelle og fra hele verden
Tekstil Redesign
A fag
Vi giver nyt liv til brugte tekstiler og tøj
Kunst
B fag
Vi skaber, eksperimenterer og fordyber os i forskellige kunstarter
Dansk sprog
og kultur
og kultur
B fag
For dig, som gerne vil lære dansk
Krop og Sind
Stemmetræning og åndedræt
B fag
Lær at kontrollere din vejrtrækning og udvikle en sund stemmeteknik.
Krop, køn og seksualitet
D fag
Kom som du er, og lær, debatér, reflektér om kroppen
Improvisation
D fag
Her ser vi nærmere på kroppens funktioner og bevidstheden omkring den
NADA
Frivillig deltagelse
Mærker du ubalance i kroppen, kan NADA hjælpe dig tilbage i balance igen
Bæredygtighed
Tiny House
A fag
Kom og lær hvordan du bygger dit eget tiny house
Permakultur
B fag
Vi skal sammen finde frem til det gode og bæredygtige liv
Urtekundskab
D fag
Her udforsker vi urternes egenskaber og harmoni
Brendere i verden
Frivillig i Nepal
Kom på en tur hvor du møder mennesker og oplever landet indefra. Oplev en uforglemmelig trekking tur i Himalaya
Frivillig i Kenya
Et af de vigtige projekter er, at lave permahaver med en gruppe lokale kvinder, så selvforsyningen kan sikres
Studierejser
Marokko og Tyskland
Du kan komme med til Afrikas nordvestlige hjørne, eller en forrygende storbyekspedition
Skema
Skema eksempel
Her kan du se et eksempel på hvordan et skema kan se ud.
Halvdelen af tiden er afsat til A-fag og fagene vil passe til højskoleopholdets sæson. Så i vinterhalvåret vil størstedelen af undervisningen foregå indendørs og i sommerhalvåret skal vi ud og nyde det danske vejr.
Dansk sprog og kultur er altid garanteret i alle fagperioder.
Skemaet er vejledende, og vi tager forbehold for ændringer.
Fællesfag
Forstanderens time
Her vendes og belyses livet, mødet mellem kulturer, hverdagens små og store udfordringer. Spørgsmål stilles om hvem vi er, hvorfor er vi her og hvor er vi på vej hen. Det er også her vi tager temperaturen på vores fællesskab og evaluerer det undervejs og til slut.
Samling / Round About
Her møder vi mange forskellige mennesker, der kommer og forstyrrer vores verdensbillede. Det kan være foredragsholdere udefra, men det kan også være de undervisere, du kender fra din hverdag på skolen.
Yoga
Her har vi fokus på smidighed, afslapning og kontakt til kroppen. Alle kan deltage, blot du kommer med et åbent mindset og er villig til at deltage i yoga fællesskabet på skolen.
Morgensamling
Vi mødes hver morgen. Synger en sang sammen, hører et digt, en fortælling eller nyheder.
Kulturaften
Vi ser nærmere på egne og hinandens kulturer. Gennem kreative opgaver, musik, film, kunst, leg, dans, mad og samtaler dykker vi ned i de traditioner og værdier, der er med til at skabe os som mennesker.
Vi bliver mere opmærksomme på egen identitet og på hvilke værdier, vi ønsker som grundlag for vores liv. Samtidig vokser vores nysgerrighed og respekt overfor andre kulturer og måder at leve på.
Kontaktgrupper
Alle elever på Brenderup Højskole har en kontaktperson. Formålet er at skabe en tæt og tryg kontakt mellem elev og lærer, så der altid er en lærer at gå til, hvis der opstår udfordringer eller du har brug for en god snak. Hver uge mødes hver kontaktgruppe for at drøfte et emne eller for at planlægge en aktivitet for hele skolen.
Samtalegruppe med fokus på personlig udvikling
Tirsdag aften har du mulighed for at deltage i en lille samtalegruppe. Vi vil gerne give dig muligheden for at kunne reflektere over dig selv, livet eller de relationer du befinder dig i. Derfor vil denne samtalegruppe være styret af en underviser. Samtalegruppen er en time hver tirsdag aften og der er mulighed for at sætte egne mål for fremtiden.
Mentorforløb og vejledning
Er du under 25 år og uden uddannelse, har du mulighed for at blive optaget på skolen som mentorelev. Dette kræver at du sammen med din UU-vejleder har udarbejdet en uddannelsesplan, hvor et højskoleophold indgår.
Som mentorelev tilbyder vi dig ekstra vejledning udover den ovenfor beskrevne. Du bliver tilknyttet en af vores lærere, som hjælper dig til at nå de mål, der er i uddannelsesplanen. Alle skolens lærere er mentoruddannet.
Projektuge
Projektugen giver dig mulighed for at arbejde selvstændigt med et selvvalgt emne indenfor overskriften bæredygtighed. Mulighederne er mange og det er kun dig selv der sætter begrænsningen.
Du får indblik i arbejdsprocessen fra idéfase til projektbeskrivelse og til gennemførelsen af projektet. I løbet af processen får du vejledning af en lærer. Vi slutter ugen af med at præsentere projekterne for hinanden.
Undervisningen
Du får gode fortællinger og interessante foredrag af skolens lærere. De har spændende ting på hjerte og brænder for at berette om det.
Højskolesangbogen er vigtig for os på Brenderup. Vi synger hver dag, når der er morgensamling. Vi har sangtime hver uge og musikklassen får tit os andre til at nynne med. Sangen åbner op for nærvær i fællesskabet – tekster og melodier afslører nye lag af betydning ved at bruge dem ofte.
I teambuilding-aktiviteter sættes din samarbejdsevne på prøve – du bliver bevidst om dine stærke sider og får indblik i, hvor der endnu er mulighed for udvikling. Dine idéer til at løse en bestemt opgave kan ofte forfines og med gruppens hjælp kan samarbejdet flytte bjerge (næsten!).
Fagperioder
Dit semester er opdelt i to fagperioder. Én fagperiode har du fire blokke, hvor fagene er fordelt på denne måde:
Dit A-fag fylder tre, B og C fylder to og D-fag én blok.
A fag B fag C fag D fag