Stationvej 54, 5464 Brenderup

LANGT OPHOLD

Læs om vores fag og faggrupper herunder.

Skal vi ringe dig op?

Er du interesseret i at høre mere om skolen eller har du nogle spørgsmål, så lad os ringe til dig!

Ring op

På BRENDERUP HØJSKOLE sammensætter du selv dit skema.

Du vokser på BRENDERUP HØJSKOLE
Foruden at forbedre dine personlige og sociale kvalifikationer, vil et højskoleophold kunne styrke dine personlige udvikling. Står du ved en skillevej i dit liv, vil du opleve Brenderup Højskole som et sted hvor du finder ny inspiration og energi til at finde din vej videre frem i dit livs fortælling.

Har du behov for vejledning, vil du i skolens lærere finde masser af støtte og hjælp til at finde både personlig og faglig afklaring.

Du vokser som elev på Brenderup Højskole. Du tager herfra som et forandret menneske.

Bæredygtigt Byggeri

Global musik

Dansk sprog og kultur

Permakultur

Rejselinje Nepal

Kulturmødet

Re-design

Kunsthåndværk

Natur, krop og sundhed

FÆLLES FAG – PROJEKTDAGE – EMNEUGE

Fællesfag er fag fælles for hele elevgruppen, og kan have forskelligt indhold.

Højskolesangbogen er vigtig for os på Brenderup. Vi synger hver dag, når der er morgensamling. Vi har sangtime hver uge og musikklassen får tit os andre til at nynne med. Sangen åbner op for nærvær i fællesskabet – tekster og melodier afslører nye lag af betydning ved at bruge dem ofte.

I teambuilding-aktiviteter sættes din samarbejdsevne på prøve – du bliver bevidst om dine stærke sider og får indblik i, hvor der endnu er mulighed for udvikling. Dine idéer til at løse en bestemt opgave kan ofte forfines og med gruppens hjælp kan samarbejdet flytte bjerge (næsten!).

Du får gode fortællinger og interessante foredrag af skolens lærere. De har spændende ting på hjerte og brænder for at berette om det.

Med den ugentlige kulturaften bliver du introduceret til mad fra andre steder i verden, danse og lege som er anderledes samt musik og sprog med en ”skæv” lyd. Du er selv med til at vise det unikke i din kultur og du får et væld af indtryk fra andres kulturer.

Projektugen giver dig mulighed for at arbejde selvstændigt med et selvvalgt emne indenfor kunst, musik, design, dans, teater, film, foto, teknik mm.

Du får indblik i arbejdsprocessen fra idéfase til projektbeskrivelse og til gennemførelsen af projektet. I løbet af processen får du vejledning af en lærer. Vi slutter ugen af med at præsentere projekterne for hinanden.

Emnedage er som udgangspunkt et forløb, som planlægges undervejs, hvor det kan passe ind. Det er et projekt, hvor alle elever samarbejder om et projekt. F.eks. et teaterprojekt eller kunst- eller udsmykningsopgave. Emnedage kan også være dage, hvor vi tager på tur for at se noget som har relevans til det, der arbejdes med.

v

FÅ MERE AT VIDE