Maden på højskolen

Vi nyder maden på Brenderup

Maden på brenderup højskole

Måltiderne er en vigtig del af fællesskabet

Vi serverer grøn og varieret mad, og arbejder hele tiden på at bruge flest mulige bæredygtige og økologiske råvarer.

Det er vigtigt for os at skabe ro og respekt om middagsmåltidet. Derfor præsenteres maden, og vi nyder den sammen i fællesskab i spisesalen, med fokus på samværet og samtalen. Her er den digitale verden gennem vores telefoner ikke velkommen. Vi ønsker nemlig at have fokus på samtalen i rummet og ikke gennem en skærm, når vi spiser sammen.

Maden er ikke kun brændstof, den skal nydes sammen med andre.

Maden på brenderup højskole

Kødfrie dage

Vi har skåret ned på kødforbruget i løbet af ugen. I dag har vi minimum 4 dage vegetarisk/vegansk og 2 dage med kød og fisk. 

Hvis der må være specielle kosthensyn eller allergier, er det muligt at oplyse dette under tilmeldingen. Det vil sige at der altid vil være vegetarisk eller vegansk mad, hvis dette er oplyst under tilmeldingen. 

Vi ønsker at skabe en bæredygtig måltidskultur. Vi prøver derfor at finde bæredygtige og økologiske løsninger. Vores brød og kager er hjemmebagt af økologiske råvarer.

Blade

“Mens tid er, lad os elske, lad os nyde livet her”

– Mens tid er 

Bæredygtighed

Vi ønsker at skabe en bæredygtig måltidskultur, og vi har bronzemærke i økologi, vi bruger derfor 30-60% økologiske råvarer.

Det betyder, at vi hver eneste dag bruger så mange økologiske råvarer, vi kan slippe afsted med, uden at sprænge budgettet. Og det er en hel del!

Vores fokus er primært på det grønne og kornprodukterne, så alle får glæde af det.

Mød det skønne køkkenpersonale

Tina
Tina

Tina er den medarbejder på Brenderup Højskole, der har været her i længst tid, hele 25 år. Tina elsker en god fest og hun har et overblik udover det sædvanlige. Tina er den anden, af de to kokke, vi har på Brenderup højskole.  

Lene
Lene

Lene har været på Brenderup Højskole hele sit voksne liv. Lene elsker højskole og højskolemad og vigtigst af alt, så elsker hun unge mennesker og en god lasagne. Lene er en af vores to dejlige kokke i køkkenet. 

Billede kommer
Gitte

Gitte er skolens nye køkkenassistent. Hun kommer til at hjælpe til i køkkenet hen over sommeren. Tag rigtig godt imod Gitte.

Bæredygtigt mad

Od der elsker mad

Køkkenet
Madlavning