Maden på højskolen

Vi nyder maden på Brenderup

Maden på brenderup højskole

Måltiderne nydes i fællesskab

Vi serverer grøn og varieret mad, og arbejder hele tiden på at bruge flest mulige bæredygtige og økologiske råvarer.

Det er vigtigt for os at skabe ro og respekt for middagsmåltidet. Derfor præsenteres maden, og vi nyder den sammen i fællesskab i spisesalen, med fokus på samværet og samtalen. Her er den digitale verden gennem vores telefoner ikke velkommen. Vi ønsker nemlig at have fokus på samtalen i rummet og ikke gennem en skærm, når vi spiser sammen.

Maden er ikke kun brændstof, den skal nydes sammen med andre.

Maden på brenderup højskole

Kødfrie dage

Vi har skåret ned på kødforbruget i løbet af ugen. I dag har vi minimum 4 dage vegetarisk/vegansk og 2 dage med kød og fisk.  Hvis der må være specielle kosthensyn eller allergier, er det muligt at oplyse dette under tilmeldingen. Det vil sige, at der altid vil være vegetarisk eller vegansk mad, hvis dette er oplyst under tilmeldingen. 

Mælkeallergikere samt laktoseintolerans kan spise den veganske mad, hvis der er mælk i kødretten. Vores brød er altid bagt uden mælk. Der bliver dog ikke lavet mælkefri, glutenfri og veganske kager, der vil blive serveret frugt. Dog vil der til fester altid blive lavet dessert til alle.

Blade

“Mens tid er, lad os elske, lad os nyde livet her”

– Mens tid er

Bæredygtighed

Vi ønsker at skabe en bæredygtig måltidskultur, og vi har bronzemærke i økologi, vi bruger derfor 30-60% økologiske råvarer.

Det betyder, at vi hver eneste dag bruger så mange økologiske råvarer, vi kan slippe afsted med, uden at sprænge budgettet. Og det er en hel del!

I vores off- grid hus producere vi selv en del grøntsager, som vi bruger i køkkenet om foråret og sommeren. 

Vores fokus er primært på det grønne og kornprodukterne, så alle får glæde af det.

Mød det skønne køkkenpersonale

tina
Tina

Tina er den medarbejder på Brenderup Højskole, der har været her i længst tid, hele 25 år. Tina elsker en god fest og hun har et overblik udover det sædvanlige. Tina er den anden, af de to kokke, vi har på Brenderup højskole.  

Lene Rasmussen
Lene

Lene har været på Brenderup Højskole hele sit voksne liv. Lene elsker højskole og højskolemad og vigtigst af alt, så elsker hun unge mennesker og en god lasagne. Lene er en af vores to dejlige kokke i køkkenet. 

Gitte høg
Gitte

Gitte er en uundværlig hjælp i køkkenet. Hun hjælper til i køkkenteamt, for at sikre, at måltiderne på skolen er velsmagende.

Bæredygtigt mad

Od der elsker mad

Køkkenet
Madlavning