Frivillig i Kenya

En tur hvor du møder kenya

Rejse til afrika
Frivilligt arbejde i Afrika
Skole i Kenya

Fagets opbygning

Udenlandsrejsen

Kenyaturen ligger i forlængelse af semesteret og er på 6 uger.

Efter forårssemesteret er der afgang umiddelbart efter semesteret slutter og efter efterårssemesteret er der afgang en af de aller første dage i det nye år.

Da vi ikke laver denne tur for at tjene penge, er prisen meget afhængig af prisen på flybiletter – Se priser for højskoleopholdet her.

 

Igennem de seneste år har vi arbejdet sammen med vores forbindelser i Kenya om at starte og opbygge både en børneskole og en højskole i Cheptigit , som ligger  i et fattigt landdistrikt ca. 40 km fra byen Eldoret

Her møder vi Caroline, som er gammel elev på Brenderup Højskole og har mulighed for at komme med på en tur hvor du ikke bare ser seværdighederne, men rent faktisk møder menneskene og oplever landet indefra.

Turen starter lige efter semestret er slut og giver dig mulighed for at hjælpe som frivillig et sted hvor der virkelig er brug for det og hvor det giver mening.

Inden turen går mod Afrika

Brenderup Højskole og den lokale forening i Brenderup Projekt Cheptigit Primary School, arbejder nært sammen om indsatsen og om udvilklingen af skoleprojekterne.

​I Brenderup vil du møde foreningen, være med til at planlægge jeres arbejde og lære om området, skolerne og kulturen og måske kigger Caroline, vores lokale kontakt forbi og fortæller om hvordan forholdene er lige netop nu.

Uanset hvor hårdt man hamrer i tastaturet, er der problemer i verden, der ikke kan ordnes over Facebook, så det egentlige arbejde, både det praktiske og med dig selv som arbejde finder sted i Rift Valley provinsen i det centrale Kenya.

Cheptigit Primary School

Cheptigit Primary School er en folkeskole med ca. 500 elever fra babyclass til 9. klasse.

Siden projektets start er der bygget flere nye klasselokaler og arbejdet på strøm- og vandforsyning. Skolelederen har ansat en erfaren byggeleder samt arbejdsløse forældre og tidligere elever til at udføre arbejdet, så flere familier på den måde får en indtægt.

Selvom der er arbejdet på bygningerne siden 2009, er der stadig rigtig meget, arbejde, som skal gøre det muligt at undervise  både børn og voksne, der ikke er taget hul på endnu.

Det gode ved at være på stedet og lave arbejde sammen med dem, der skal bruge faciliteterne er, at vi er sikre på, at vores arbejdsindsats rent faktisk er det der er mest brug for og ikke noget vi har tænkt os til på en regnvejrsdag 6000 km. væk.

I Cheptigit arbejder vi sammen med Caroline, som selv var elev på Brenderup Højskole og nu er vendt tilbage til Kenya.

Der er mange opgaver og udfordringer både med byggeri og selve skolearbejdet, så enhver indsats er af betydning for de lokale.

Det være sig de voksne, som kan bruge højskolen til at få undervisning, som da den danske højskolebevægelse gav landbefolkningen mulighed for at lære nyt og mere, så vel som de helt små børn, som starter i skole, når de er 3½ år gamle, hvis deres forældre har råd og der i øvrigt er klasselokaler til dem.

Permahaverne

Et af de vigtige projekter er at lave permakultur haver sammen med en gruppe lokale kvinder, så selvforsyningen kan sikres. De økonomiske forhold er meget omskiftelige, så at kunne sikre børnene mad hver dag er en stor ting. Afgrøderne er ikke de samme som i Danmark, men principperne kan overføres, både i planlægningen og i det praktiske arbejde.

Her får du en unik mulighed for at opleve den reelle kulturudveksling, når mennesker fra to kulturer med vidt forskellig økonomisk og teknologisk udgangspunkt lærer af hinanden og opnår fælles resultater. Du kommer helt sikkert klogere derfra og har lært om det simple liv vi forsøger at opfinde i vesten, fra mennesker, der aldrig har prøvet andet, mens du forhåbentlig selv har givet noget videre.

Kirsten svenningsen

Mød underviseren

Kirsten Svenningsen

Kirsten bor i Brenderup med hendes familie og hun elsker håndværksfag. Kirsten er super god til at lave skemaer og hun elsker at arbejde med vores venskabsskole Cheip tiget i Kenya.

Kirsten Svenningsen