Frivillig i Kenya

En tur hvor du møder kenya

Rejse til afrika
Frivilligt arbejde i Afrika
Skole i Kenya

Fagets opbygning

Udenlandsrejsen

Kenyaturen ligger i forlængelse af semesteret og er på 6 uger.

Efter forårssemesteret er der afgang umiddelbart efter at semesteret slutter, og efter efterårssemesteret er der afgang en af de allerførste dage i det nye år.

Da vi ikke laver denne tur for at tjene penge, er prisen meget afhængig af prisen på flybiletter – Se priser for højskoleopholdet her.

Igennem de seneste år har vi arbejdet sammen med ”Enlightenment for Cheptigit”, som er et daghøjskoleprojekt for voksne. Projektet er tilknyttet Cheptigit Primary School, som siden 2015 har arbejdet sammen med lokalforeningen Projekt Cheptigit Primary School her i Brenderup. Cheptigit ligger i et fattigt landdistrikt i det nordvestlige Kenya ca. 30 km fra byen Eldoret.

Caroline, som er tidligere elev på Brenderup Højskole, er leder af daghøjskoleprojektet, hvor hun kører kurser i pc-brug, bæredygtigt landbrug, syning, strikning og hækling for voksne i lokalområdet.

Du har mulighed for at komme med på en tur hvor du ikke bare ser seværdighederne, men rent faktisk møder menneskene og oplever landet indefra, og deltager i arbejdet omkring daghøjskolen og Cheptigit Primary School som frivillig.

Turen er på egen hånd, da vi mener at i får mest ud af turen på denne måde. Vi hjælper med at planlægge rejsen og kontakten til Caroline. Vi vil selvfølgelig altid være der til at hjælpe og støtte jer under rejsen, hvis nødvendigt.

Inden turen går mod Afrika

Brenderup Højskole og den lokale forening i Brenderup Projekt Cheptigit Primary School, arbejder nært sammen om indsatsen og om udvilklingen af projekterne.

​I Brenderup vil du møde foreningen, og på højskolen vil du inden rejsen lære om området, skolerne og kulturen.

Arbejdsopgaverne som frivillig er ikke fastlagt på forhånd. Før afrejsen til Kenya snakker vi om, hvad du tænker, du kan byde ind med. Hvis du er virkelig handy med en skruetrækker, pensel, pc-brug, symaskiner eller blot omsorgsfuld, kan det være til stor gavn for det frivillige arbejde. De endelige opgaver aftales og planlægges sammen med Caroline, når du er ankommet til Cheptigit.

Når kulturer mødes

Som frivillig i Kenya får du en unik mulighed for at opleve reel kulturudveksling. Mennesker fra to kulturer med vidt forskellig økonomisk og teknologisk udgangspunkt lærer af hinanden og opnår fælles resultater.

Du kommer helt sikkert klogere hjem fra Kenya og har lært om det simple liv af mennesker, der aldrig har prøvet andet, og samtidig har du selv givet noget videre til dem.

Cheptigit Primary School

Cheptigit Primary School er en folkeskole med ca. 500 elever fra babyclass til 9. klasse.

Siden projektets start er der bygget flere nye klasselokaler og arbejdet på strøm- og vandforsyning. Skolelederen har ansat en erfaren byggeleder, samt arbejdsløse forældre og tidligere elever til at udføre arbejdet, så flere familier på den måde får en indtægt.

Selvom der er arbejdet på bygningerne siden 2009, er der stadig rigtig meget, arbejde, som skal gøre det muligt at undervise  både børn og voksne, der ikke er taget hul på endnu.

Det gode ved at være på stedet og lave arbejde sammen med dem, der skal bruge faciliteterne er, at vi er sikre på, at vores arbejdsindsats rent faktisk er det der er mest brug for, og ikke noget vi har tænkt os til på en regnvejrsdag 6000 km. væk.

Der er mange opgaver og udfordringer både med byggeri og selve skolearbejdet, så enhver indsats er af betydning for de lokale.

Bæredygtigt landbrug

Et af de vigtige projekter er at fremme bæredygtigt landbrug sammen med en gruppe lokale kvinder, så selvforsyningen kan sikres. De økonomiske forhold er meget omskiftelige, så at kunne sikre børnene mad hver dag er en stor ting. Afgrøderne er ikke de samme som i Danmark, men principperne fra f.eks. permakultur, som du kan lære her på Brenderup Højskole, kan overføres, både i planlægningen og i det praktiske arbejde.

Praktisk info og priser

Under opholdet I Kenya bor du på Kaptagat Hotel, som er et lille hotel/gæstehus. Du indlogeres som regel på et dobbeltværelse med en anden frivillig.

Kaptagat Hotel ligger ca. 4 km fra Cheptigit Primary School og turen frem og tilbage til skolen er til fods.

På hotellet får du morgen- og aftensmad, og på skolen får du same frokost som børnene.

Fly til Nairobi – København retur koster ca. 5.000 kr.

Ophold og mad på hotellet (ca. 1000 kr/uge) og i det hele ca. 6.000 kr.

Visum koster ca. 400 kr.

Derudover skal du regne med udgifter til vaccinationer. Det svinger meget alt efter hvilke vaccinationer, du har i forvejen.

Du skal også have en udvidet rejseforsikring til rejsen.

Læs mere om priserne på højskoleopholdet