Livet på højskolen

Intet bedre

Hverdagen på højskolen

Hver morgen samles vi efter morgenmaden i Foredragssalen for at få et fælles udgangspunkt for dagen. Her synger vi en sang sammen enten på dansk eller engelsk, og der vil altid være et lille oplæg til refleksion for dagen, inden vi tager hul på resten af dagen sammen. Morgensamlingerne er tilrettelagt af elever eller af skolens lærere.

Det er vores holdning, at højskole er noget, der foregår hele tiden, og alle på skolen, både eleverne og de ansatte, engagerer sig i det. Vores musiklokaler og værksteder er åbne hele aftenen og i weekenden, og mange elever bruger en stor del af deres fritid i fælleslokalerne, musikhuset, re-design værkstedet eller keramik og kunst lokalet. 

Meget af det, der foregår på skolen, organiseres af eleverne selv, f.eks. morgensamlinger, foredrag, fester og kulturaften.  Det er kun eleverne selv der sætter grænser for hvilke aktiviteter der skal på programmet. 

“Vi er forskellige som fjer på en fugl, men vi kan flyve samme vej”

– Fællessang

På tur med Brendere

Alle lange højskoleophold på Brenderup højskole kan vælge at komme med på en af skolens to studieture. De to studieture er Bremen og Marokko. Vi elsker at rejse og vi elsker at blive inspireret af kulturen i andre lande og tage oplevelserne med hjem til Brenderup. 

I Bremen får du en kulturoplevelse for livet. Her er fortiden, nutiden og fremtiden i fokus gennem fortællinger igennem byens gader. Bremen har så meget historie at byde på og derudover kan de godt lave mad i byen, så hygge og fællesskabet er også i fokus på denne tur. Vi besøger bl.a. kunstmuset, klimahuset, airspace center og tager en dag til Bremenhafen. 

I Marokko får du kulturen helt tæt på. Vi bor hos en lokal familie der laver mad til os, passer på os som gruppe og du får kamelerne, stranden og naturen helt tæt på.  

Studierejser på højskole

Vi vil opleve

fester på højskole

Fester

Fester holdes både af skolen og af eleverne selv. Holder skolen fest, foregår det i spisesalen eller under bøgen i haven, vi har nemlig danmarks flotteste og måske største hængebøg i haven. Vi dækker op med dug og blomster og synger et hav af sange fra højskolesangbogen. Hvis eleverne holder fest er det som regel i biografen, eller i farmorstuen.

fester og fælleskab på brenderup højskole

Hygge og nærvær

Hver uge har skolen ”Round about” og kontaktlærergrupper på skemaet. Her har eleverne mulighed for at arrangerer fælles aktiviteter eller diskutere aktuelle emner. Til middagsmaden er der hver dag meddelelser til alle og her er eleverne altid gode til give info om fælles ture planlagt af eleverne selv. Der er altid plads til alle når vi tager afsted. 

Fritid på højskole

Læs mere om vores fag

Højskoleophold er en tid hvor der er plads ro og fordybelse.
Sammen med andre finder du fællesskabet på Brenderup Højskole.