Flamenco

 

 

Dans, musik og sang

21. – 27. juli 2024
ENEVÆRELSER UDSOLGT

Flamenco – musik, sang og dans – er en fascinerende smeltedigel og et kulturmøde mellem Europa og den arabiske verden. Vi arbejder med dybden i flamencokulturen, vi spiller og danser til de sene timer – og spinder det ind i den danske højskoletradition; hvor vi beskæftiger os med den kraft vi henter fra folkekulturen. Intensiv undervisning i dans, guitar og sang, hvor vi arbejder med flamencoens mange udtryk; passion, smerte, glæde, kærlighed og munterhed, mens du bliver udfordret på det tekniske. ​

I workshops arbejder vi med alle dele af flamencokulturen og udtrykket – og vi forener det med den danske højskoletradition i morgensamlinger og aftenarrangementer.

Flamencodansen bruger hele kroppen som instrumentet. Dansen udtrykker det poetiske, det humoristiske og det dybt lidenskabelige.

kort kursus på højskole
brenderup højskole halmus

Danseundervisningen er opdelt i

 

  • Begynder/let-øvet 1,
    Er for kursister, der enten har ingen eller lidt erfaring med flamencodansen.
  • Let-øvet 2/øvede,
    Er for kursister, der har danseerfaring. Der vil være differentieret undervisning.
  • Advanced,
    Her går det stærkt. Det er for kursister med meget erfaring

Flamenco

Flamencoguitar spænder vidt. Fra Gipsy Kings til Paco de Lucía. Energi, temperament, passion og en blæret højrehåndsteknik. Akkompagnement og solo guitar. Alt er “på øret” og “learning by doing”.

Flamencosang er århundreders erfaringer om liv, død og kærlighed. Enhver kan synge med sin egen stemme. Der vil blive undervist i klap, fod markeringer og rytmiske stilarter. Undervisningen tilbyder både kor, og solosang, alt efter lyst og sang-niveau.

Alle er velkommen, workshops bliver niveauinddelt. Ved tilmelding skal du vælge, hvilken workshop, du vil deltage i.

Se også www.flamencougen.dk, hvor tidligere kursister, undervisere m.fl. skriver om ugen. Meld dig evt. ind på vores Facebook gruppe https://www.facebook.com/groups/flamencougen og find andre flamencoentusiaster.

Dansekursus på højskole
brenderup højskole halmus

Undervisere

Sofia Castro 

Sofía arbejder som flamencodanser, koreograf og pædagog.
Siden barn har hun danset alt fra ballet til streetdance og afrocubansk på Cuba. Som hun selv siger, så fandt hun først sig selv i mødet med flamencodansen.

Sofía har været med i mange produktioner både som danser og koreograf. Hendes forestilling UNO, havde premiere ved den verdenskendte flamenco festival ”Bienal de Sevilla” i september 2014.
Af andre produktioner kan nævnes: ”Santas de Zurbaran-persuasion y devocion” (Sevilla 2013), ”Urban art Foundation” (Sevilla 2013), Javier Andrades teater produktion (Barcelona 2012), Andres Marins dansekompagni (Montenegro 2011), ”Carmen” i Jerez teater Villamarta (Jerez 2011).

Siden 2015 har Sofía været bosat i Stockholm, hvor hun i samarbejde med musikere og komponister har udviklet flere internationalt anerkendte danseforestillinger, bl.a. “Unbounded” (2016), “Pulso” (2017) og “Grains” (2019). Se mere om Sofia på

Erika Sánchez

Erika Sánchez har danset flamenco i 17 år. Hun startede med at danse i Mexico hos Veronica og Cristina Aguirre. Hun fortsatte sin uddannelse i Spanien på det berømte Flamenco Academy “ AMOR DE DIOS” I Madrid hos Cristóbal Reyes, Merche Esmeralda, Manuel Reyes og Inmaculada Ortega. Hun har endvidere studeret hos Juana Amaya, Adela Campallo og Ursula Lopez i Sevilla.

I Mexico har hun danset på festivaler og ved private arrangementer og startede der med at undervise børn og voksne i flamencodans.
Erika Sanchez er siden 2010 bosat i Danmark.

Erika Sanchez har løbene samarbejdet med Odin Teatret og medvirket i flere af deres byttehandel-forestillinger I Danmark, Italien og Mexico. Samt stået for lokale kulturelle events i Holstebro for bl.a. erhvervsledere, indvandrerforeninger og balletskolen. Dansede i 2013 hovedrollen i forestillingen Saeta, en forestilling om heste og flamenco. instrueret af Kai Bredholt, Odin Teatret.
Var i 2015 med til at starte Landsby Laboratoriet og har siden starten deltaget i alle laboratoriets aktiviteter og forestillinger. Både som danser og som organisator.

 
Line Busk Stehr

Startede med at danse flamenco for mange år siden på Vesterbro i København, men tog meget hurtigt til Sevilla, hvor hun primært dansede hos Manolo Marín, men også hos et utal af andre kvindelige og mandlige dansere. Nogle af hendes lærere var små sigøjnernips med temperament og 10 cm hæle, andre var kraftfulde kvinder med rød læbestift og store armbevægelser, og andre igen stod mest og holdt takten mens eleverne svedte. Det vigtigste hun har taget med sig fra hendes tid i Sevilla er dog ikke lærerne, det er rytmen, følelsen, fornemmelsen og selvfølgelig afhængigheden af flamenco.

De sidste mange år har Line bygget videre på sin flamencohistorie, primært som danser, men også som underviser samt videnskabeligt. Først i København, så Nairobi, Stockholm og nu Ho Chi Minh City i Vietnam. Siden 2010 er hun fast underviser i Sevillanas i Flamencougen på Vestjyllands Højskole.

 
Poul Jacek Knudsen

Flamencoguitarist og komponist.
Har udgivet 2 cd´er med egne kompositioner med gruppen Flamenco Passion, blev nomineret til en Danish Music Award i kategorien Årets World Track i 2011. Har arbejdet med spanske flamencokunstnere som Lucía Alvarez “La Piñona” (dans), Lakshmi Basile “La Chimi” (dans), Juan Luis de la Paula (dans), Juan Murube (sang), Jaime Heredia (sang), Emilio Maya (guitar), Eugenio Iglesias (guitar) og Antonio Jero (guitar). Har turneret med den klassiske guitarist Kaare Norge og medvirket i musicalen Don Quixote -en mand fra La Mancha på Det Ny Teater. Har endvidere bl.a. spillet med Savage Rose, Mikkel Nordsø og Singer Song writere Anne Seier og Louise Nipper.

 
Juan Murube

Juan er en ung sanger fra Sevilla, med et stort og mangfoldigt udtryk. Juan blev i 2010 inviteret til at arbejde med Manuel de Paula, en af flamencoens “grand old men”, på XVI Bienal de Arte Flamenco de Sevilla 2010 som er den største internationale flamenco festival i verden.

Han er også i 2012 blevet inviteret til at arbejde på “Bienal de arte Flamenco de Sevilla” denne gang med Marquez el Zapatero fra Triana. Juan Murube arbejder jævnligt sammen med guitaristen Poul Jacek Knudsen, siden november 2005 i Danmark og marts 2006 i Tyskland samt oktober 2006 i Peña Cultural Flamenca “La Fragua” Bellavista, Sevilla. Juan har siden 2006 sunget på det berømte tablao “Los Gallos” i Sevilla. Udover Flamenco elsker Juan at underholde med cubanske salsa og son sange.

Pris

4995 kr. i dobbeltværelse.
5495 kr. i enkeltværelse udsolgt

Vi bekræfter modtagelsen og sender bankoplysninger til indbetaling af tilmeldingsgebyr på kr. 500,- pr. kursist. Når depositum er indbetalt, er du optaget på kurset. Senest 6 uger før kursusstart indbetales restbeløbet.

Hvis du bliver forhindret:

Tilmeldingsgebyret, som er et administrationsgebyr, tilbagebetales ikke, hvis du senere melder afbud.

Ved framelding op til 6 uger før kursusstart, tilbagebetales alt – bortset fra ovennævnte tilmeldingsgebyr.

Ved framelding senere end 6 uger før kursusstart tilbagebetales intet. Vi anbefaler, at du tegner en afbestillingsforsikring inden betaling af kurset. Se evt. Europæiske rejseforsikring.

Dansekursus på højskole
Andre kurser