Stationvej 54, 5464 Brenderup

VEJLEDNING

Skal vi ringe dig op?

Er du interesseret i at høre mere om skolen eller har du nogle spørgsmål, så lad os ringe til dig!

Ring op

Mentorelev

Er du under 25 år og uden uddannelse har du mulighed for at blive optaget på skolen som mentorelev. Dette kræver at du sammen med din UU-vejleder har udarbejdet en uddannelsesplan, hvor et højskoleophold indgår.
Som mentorelev tilbyder vi dig ekstra vejledning udover den ovenfor beskrevne. Du bliver tilknyttet en af vores lærere, som hjælper dig til nå de mål, der er i uddannelsesplanen. Alle skolens lærere er mentoruddannet.
Når du kommer til skolen, udarbejder vi en skriftlig aftale for forløbet. Vi aftaler, hvor tit vi skal mødes for at snakke om ugen der er gået, og om hvordan det går. Hvis der er behov for det, planlægger vi et møde af længere varighed.
Alt efter ønsker arbejder vi med de mål, som er for den enkelte elev. Det kan f.eks. være et ønske om større selvtillid, forbedring af sprogkundskaber eller et ønske om at blive bedre til at stå op om morgenen.

Særligt tilskud til flygtninge

Særligt tilskud til flygtninge uden for integrationsprogrammet i 2021:
I efteråret 2021 kan vi med støtte fra mangfoldighedspuljen administreret af Folkehøjskolernes Forening i Danmark (FFD) nedsætte egenbetalingen for flygtninge til vores lange ophold. Tilbuddet gælder unge flygtninge over 17,5 år med opholdstilladelse, som er uden for kommunens integrationsprogram og har vanskeligt ved at finansiere et højskoleophold.
Søg om en plads med nedsat egenbetaling ved at skrive til os på kontor@brenderuphojskole.dk. Udover ovenstående krav, bedes ansøgere skrive 5-10 linjer om deres baggrund og hvorfor de gerne vil gå på Brenderup Højskole (motivation, erfaring, dansk niveau, hvor lang tid du har været i Danmark, drømme for fremtiden).

Vejledning

Alle elever på Brenderup Højskole tilbydes vejledning. Vi mødes i starten af semestret med hver enkelt for afklaring af dit udgangspunkt, behov, forventninger, personlige kvalifikationer, trivsel og drømme. Derudover vil studie- og erhvervsvalg være i fokus. Samtalen rundes af med en handlingsplan.
Den eksistentielle vejledning og den personlige udvikling er med til, i løbet af perioden på højskolen, at give dig afklaring og mod til at vælge studie og/eller erhverv.
I slutningen af semestret tilbydes endnu en samtale, som giver mulighed for at få afrundet, fulgt op og fulgt til dørs.
Udover de personlige samtaler tilbyder vi fælles oplæg, som giver generel viden om arbejdsmarked og uddannelsesforløb. Vi hjælper dig gerne med konkrete ansøgnings- og optagelseskrav, ligesom vi giver dig hjælp til udformning af ansøgning.
Studievejledningen varetages af skolens uddannede vejledere og skolens fastansatte lærere.
Hvis du er elev fra Grønland arrangerer vi desuden besøg af Det Grønlandske Hus. De tilbyder vejledning på grønlandsk om studievalg og hjælp til udfyldelse af ansøgningsskema.

EFTER HØJSKOLEN

Efter dit ophold på Brenderup Højskole –
få et gratis volontørophold i Europa!
Når du har afsluttet et semester på Brenderup Højskole og har mod på mere, hjælper vi dig igang med at finde ½ eller 1 år som volontør et sted i Europa.

Du melder ind med din energi og arbejdskraft, til gengæld får du dækket alle udgifter til rejse, forsikring, kost og logi og sågar lommepenge! Du får chancen for at udføre frivilligt arbejde et sted i Europa og herigennem lære om dette lands kultur, hverdagsliv, arbejdsliv og fritid.

De frivillige job kan være mangeartede, både arbejde i landbruget, miljø- og genbrugsprojekter, aktivere socialt udsatte grupper, fritid og ferieaktiviteter for børn og unge, støtte og undervisning til børn og unge flygtninge, for blot at nævne nogle.

Brenderup Højskole hjælper dig med at finde lige det, der udfordrer dig. Men tilmeld dig snarest, da vi har begrænset plads.

Ring og hør nærmere.

v