ERASMUS+

”A teacher of folk high school against the challenges of modern Europe”

ERASMUS+

”A teacher of folk high school against the challenges of modern Europe”

Projektperiode: 01.09.2019 – 31.08.2022

Brenderup Højskoles partnere i projektet:

1. Zachodniopomorski Uniwersytet Ludowy (nyere højskole i udkanten af Stettin)
  2. Ländliche Heimvolkshochschule am Seddiner See e.V. (højskole syd for Berlin)
  3. Gmina Adamów (uddannelsesinitiativ for voksne startet af en kommune i det sydøstlige Polen)
  4. Polskie Uniwersytety Ludowe, Radawnica (en erfaren højskole ca 200 km SV for Gdansk)

Projektet er for lærere på højskoler.

Hovedformålet er at sætte lærere ind i metoder og undervisningslære vedr. højskolejobbet samt at udvikle undervisningsplaner rettet mod elever, der har lavt niveau af grundlæggende færdigheder.

Punkter, der er blevet udført i løbet af projektet:

• udvikling af undervisningsplaner for elever med lavt niveau af grundlæggende færdigheder.

Link til Undervisningsplan

• Udgivelse af en publikation, der indeholder artikler om metodik og undervisningslære (didaktik)

Link til Publikation

• Planlægning, forberedelse og gennemførelse et pilotkursus for elever, der har lavt niveau af grundlæggende færdigheder. Kurset foregik med udgangspunkt højskolen i Stettin-området i Polen.
  • Afvikling kursus på Brenderup Højskole for lærere fra de andre projektpartnere
  • Planlægning, forberedelse og afholdelse af uddannelseskonference om den særlige undervisningsform for højskoler.
  • 4 møder med deltagelse af alle partnere.
  • Udfærdiget hjemmeside for projektet

Link til hjemmeside

For Brenderup Højskole har projektet hovedsaligt været passet af Peter Mogensen. Her fotograferet med publikationen Folk High School From the Practioner’s Perspective, hvor han også har bidraget med to artikler.

v

FÅ MERE AT VIDE