Stationvej 54, 5464 Brenderup

BÆREDYGTIGHEDSSTRATEGI

FN’s verdensmål og bæredygtighedsstrategi

PÅ BRENDERUP HØJSKOLE

Verdensmål og bæredygtighedsstrategi i hverdagen og undervisningen

Vi bruger FN´s Verdensmål for en bæredygtig udvikling som inspiration i hverdagen og undervisningen, og har temadage og projektuger om bæredygtighed.

Mange af verdensmålene har altid været en integreret del af Brenderup højskoles hverdag og mange er kommet til allerede inden de blev formuleret som internationale målsætninger.

Vi ønsker at være 100% bæredygtige.

.

Vi deltager i Erasmus+ projektet ”Teaching Organic Literacy in Grundtvigian style”

Vi er medkoordinator og deltager aktivt med elever i Dansk Flygtningehjælps Landsindsamling.

Vi har bronzemærket i økologisk mad og spiser vegetarisk min. 3 dage om ugen.

Vi arbejder for at styrke den personlige udvikling gennem faglig fordybelse og bred almendannende undervisning i et levende fællesskab

Vi bruger kun miljøgodkendte midler i vores rengøring.

Vi underviser i regnvandsindvinding og grundvandsbesparende livsstil

Vi varmer skolen op med et CO2 neutralt pillefyr og har installeret solpaneler.

I vores offgrid-hus kan man opleve en hverdag 100% uafhægig af fossile brændstoffer.

Vi arbejder for at give forståelse for vigtigheden af den enkeltes engagement i samfundets politiske og økologiske udvikling.

Vi bygger bro mellem lokalsamfundet og den nye, bæredygtige bydel i Brenderup.

Vi underviser i bæredygtigt byggeri.

Vi underviser i genbrugsdesign.

Vi har en Free-shop med tøj, sko og bøger.

Vi sorterer alt vores affald.

Vi underviser elever fra mange forskellige lande i bæredygtige tiltag og muligheder.

Vi varmer skolen op med et CO2 neutralt pillefyr og har installeret solpaneler.

Vi er aktive i plogging (”plocka upp + jogging”) for at forhindre plastik i at nå i havet.

Vi underviser i økologisk havebrug, permakultur og slow food.

Vi har elever fra mange forskellige lande og kulturer. Vi underviser i kulturforståelse.

Vi samarbejder med DFUNK (Dansk Flygtningehjælp Ungdom), Grobund Brenderup, Brenderup Sermathang Venskabsforening og AFS Interkultur.

Vi er med i Højskolernes Bæredygtigheds Netværk.

v

FÅ MERE AT VIDE