Maleretreat Nepal

 

 

14. – 29. okt. 2023

14. – 29. oktober 2023

Dette kursus er til dig der godt kan lide at male

– og rejse.

På dette kursus maler du med inspiration i Nepals kultur og natur. Det er også dit kursus, hvis du vil opleve en del af Nepals kultur helt indefra.

Vi har i mange år lavet kurser og rejser til Nepal og til Helambudalen hvor Hyolmo folket bor. Igennem de sidst 18 år har dette samarbejde udviklet sig til, at der blandt andet er bygget en højskole i landsbyen Sermathang. Et samarbejde, der på tværs af kulturer- Brenderup, tidligere elever fra Nepal og folkene i Sermathang, der mødes år efter år.

Det er herfra du kan komme på daglige vandreture, og samtidigt nyde malingens kunst.

Else Kirk vil stå for maleværkstedet undervejs og Ole Dedenroth der vil være guide i byen og på landet.

Når indtryk inspirerer til udtryk.
Else skriver: Du vil på opholdet i Nepal opleve at natur og maling vil gå op i en højere enhed. Du vil på maleværkstedet blive inspireret, motiveret, lade stilheden få plads, måske blive udfordret og helt sikkert blive fyldt med smukke syn og godt humør. Vi vil hjælpe dig til at finde inspiration og motivation til at gå ind i egne processer. Ligegyldigt om du straks vil gribe penslen og gå igang eller måske aldrig har malet før, og har brug for lidt hjælp til at give dig i kast med at sætte maling på lærred.

Kurset er derfor både til dig der kan male, men også til dig der vil prøve at fordybe dig i malingens fine kunst.

Vi maler en dag i klostrets have

Du vil få undervisning hver dag med forskellige temaer. Vi vil tage udgangspunkt i livet omkring os. Male det vi ser og oplever. Det kan være bjergene fra verdens tag, et mystisk kloster på bjergsiden eller et portræt at en kvinde med sin kurv.
Undervisningen forgår på dansk

Blandt damer fra Sermathang folkhighschool

Til slut vil vi sammen lave en udstilling og invitere de mennesker vi har malet til fernisering. Der vil også være mulighed for indblik i den lokale tanga male kultur.
Vores mange års erfaring med Nepal sikrer, at du kommer dybt ind i den Nepalesiske kultur. Ole der er din danske rejseledere, var første gang i Nepal i 1981. Siden er det blevet til mere 30 besøg og med et netværk, der kan det meste. Sammen med Renjen og Dhindu Lama vil vi tage jer med indenfor i kulturen med oplevelser og fortællinger.
Alle med lyst til at fordybe sig i malekunst og kultur kan deltage. Uanset det er første gang du maler, eller om du er smadder dygtig. For bag det hele ligger indsigten og fortællingen om det vi maler. Det vi vil fortælle om. Vi er i Tibetansk buddhistisk land- Og samtidig med maleriet vil vi fortælle om kulturen og traditionerne.

Sermathang – en landsby i Helambudalen 2800 m.o.h

Du vil få mulighed for at vandre i omegnen af Sermathang hver dag. Udsigten er forrygende med bjergkæder fra verdens tag i baggrunden. Vi er i Himalaya – dybt inde i en bjergdal – på toppen af en bjergside, i små 3 kilometers højde.
Turen varer 14-15 dage, og laves i samarbejde med en anden tur, der er en trekkingtur igennem landskabet. Vi vil have de første og sidste dage sammen med denne tur.

I Kathmandu bor vi i bydelen Boudha. Det er her verdens største stupa ligger. Vores hotel er bare 10 minutter væk. Boudha er mest af alt en Tibetansk bydel. Der er klostre overalt. Det er også her vi har en lejlighed, som I kommer til at besøge. Det fineste ved området er, at det er stort set uspoleret kulturelt. Der er også forholdsvis stille – Nepal stille – fordi der ikke må køre biler ved stupaen. Vores hotel hedder Harmika

Der er mange klostre – her et lille, – tæt på vores lejlighed

I landsbyen Sermathang bor vi to steder. Selvom det er en meget lille landsby på kanten af Helambudalen i næsten 3000 meters højde, er her to hoteller. Først bor vi på Hotel Snowfall, der ligge i bunden af landsbyen. Her fra tagterrassen er der en fabelagtig udsigt over byen og hele Helambu dalen.
Senere flytter vi os et lille stykke ud af landsbyen i et par dage. 20 minutter væk ved Yangrima skolen ligger Eco lodge. Fra skolens gård er der frit udsyn til bjerge, der er mere end 7000 meter høje. Man kan også kigge dybt ned i Panch Pokhara dalen fra både Eco lodge og skolen. Sidst flytter vi tilbage til Snowfall og vores nu tætte bekendtskab med damerne fra Sermathang folk highschool.

Tilbage i den store by, har vi de sidste dage på hotel Harmika.

Boudhanath stupa – den største af sin slags i verden

Dagsplaner

14.oktober

Afrejse. Vi mødes i Kastrup.

15.oktober

Ankomst
Tur til verdens største stupa – Boudhanath.
Velkomstmiddag ved stupaen.

16.oktober

Morgentur til Stupaen
Tur til Swayumbunath Kathmandu Durbar Square Thamel
Aftensmad i Thamel

17.oktober

Morgentur til stupa
Introduktion til malekursus.
Vandretur til  ”tre klostre på bjergsiden” med solnedgang over Kathmandudalen

18.oktober

Evt. morgentur til stupa
Maledag på klostret Kopan

19.oktober

Evt. Morgentur til stupa
Maletema: Livet omkring stupaen Boudhanath
Besøg på malestudio for tankabilleder

20.oktober

Transportdag til Sermathang
Blyantskitser fra en bil
Indkvartering på HOTEL SNOWFALL

21.oktober

Morgentur til landsbyen (1 time)
Male med inspiration fra en bjerglandsby
Vandretur i Landsbyen Sermathang
Møde med kvinderne i landsbyen om aftenen

22.oktober

Morgenvandring
Male med inspiration fra en bjerglandsby
Vandre/læse/male/mm Vandring til Guru Rimpoche

23.oktober

Morgenvandring
Indkvartering på Yangrima Eco lodge
Male med inspiration fra en bjerglandsby
Besøg hos kvinderne i byen.
Aften på højskolen

24.oktober

Solopgang over Himalaya.
Male med inspiration fra en bjerglandsby
Vandre/læse/male/mm
Vandring til Chimmi – nabolandsby

25.oktober

Indkvartering på Snowfall
Male med inspiration fra en bjerglandsby
Udstilling i Sermathang Folk highschool

26.oktober

Afsted fra Sermathang
Kongebyen Bhaktaphur
Tilbage til hotellet i Boudha

27.oktober

Fri til egne tanker og indkøb.
Frokost købes selv
Fælles farvelaftensmad

28.oktober

Afgang

29.oktober

Hjemkomst

Der vil være indslag med kulturfortælling hver dag. Enten af Lotte og Ole, eller af lokale der fortæller om livet og kulturen i bjergene.
De fleste aftener bruger vi ca. 1 time sammen med kvinderne fra landsbyen på Sermathang folkhighschool.

Jeres rejseledere – Lotte og Ole

Har du spørgsmål, er du velkommen til at ringe til Ole Dedenroth på telefon 3031 4573. Du kan også skrive til Ole på ole@brenderuphojskole.dk

lørdag d. 16. september kl. 10.00 – 16.00 er der informationsdag på Brenderup Højskole sammen med vandreholdet. (vi byder på frokost)

 

Det Praktiske

Du vil få tilsendt en pakkeliste i god tid inden afrejsen. På tøjfronten skulle de fleste kunne være med.
Vandrestøvler til vore småture er at foretrække, men gode vandresko kan også bruges.
Du kan mod en ekstrabetaling vælge enkeltværelse, hvor det er muligt. Det er typisk I byerne.

Tilmelding senest 15 august
Ved tilmelding senere end 15 august kan der ske en forhøjelse af flypriser

Afrejse: (13)14 oktober
Hjemkomst: 29 oktober

Rejseleder: Ole Dedenroth
Lokal rejseledere: Renjen Lama og Dhindup Lama

Maleunderviser: Else Kirk

Deltagerantal
Max. 14 deltagere

Pris
Pris for dobbelt værelse: 21.900 kr.
Tillæg for enkelt værelse 1.500 kr.

Betaling for rejsen:
Ved tilmelding betales 10.000 kr.
Senest den 1. september betales restbeløbet

 

 

 

Prisen inkluderer: Flyrejse inkl. skatter. Al Kost og logi i Nepal (der benyttes hoteller på ”turistklasse standard”, fortrinsvis med indkvartering på dobbeltværelse). Transport i Nepal. Entréer, rejseleder og lokale guider. Begynderpakke med maling, lærred og staffeli.
Der er selvbetalt frokost på en fridag.
Medbring gerne dine egne pensler.
Prisen inkluderer ikke: tillæg for enkeltværelse på de dele af turen, hvor det er muligt (+1500 kr.), evtuelle særarrangementer deltagerne foretager på egen hånd, drikkevarer, drikkepenge, der kan købes en pensel male pakke, rejseforsikring, fri afbestillings-forsikring, visa (30 €), samt evt. vaccinationer (kontakt egen læge eller skolen for vejledning). Husk selv at tegne forsikring inden tilmelding!
Brenderup Højskole forbeholder sig ret til at sænke/ forhøje prisen ved: Nye eller ændrede skatter/afgifter, kursændringer, trykfejl, omkostninger ved force majeure eller lign.
Evt. forhøjelse skal varsles hurtigst muligt og senest 40 dage inden rejsekursets start. Er prisforhøjelsen mere end 10%, kan rejsedeltageren uden omkostninger afbestille rejsen.
Forbehold for eventuelle programændringer, – altid til det bedre!
Afbestilling: er kun gyldig ved skriftlig afbestilling. Ved afbestilling tidligere end 90 dage før afrejse tilbagebetales depositum minus et gebyr på 1.000, – kr. Ved afbestilling senere end 60 dage inden afrejse betales 25% af rejseudgifter, da fly, hoteller mv. er booket. Ved afbestilling indenfor 30 dage før afrejse forbeholder skolen sig ret til at opkræve rejsens fulde pris. Brenderup Højskole er medlem af rejsegarantifonden, reg.nr. 1377
Som teknisk arrangør i Nepal har vi valgt Charity Expedition.
Vi ser frem til at rejse med dig.