natur, urter og dyrkning

Natur, urter og dyrkning

Grønne værdier til bæredygtig handling

PÅ BRENDERUP HØJSKOLE

Vi er enormt glade for vores have. Den passer på os og vi passer på den. Den er skabt efter permakulturelle principper. Permakultur er en helhedsorienteret designfilosofi, der stræber efter at forene menneskets og naturens systemer og bringe dem i harmoni med hinanden. Og det er en gave til dig, der ønsker at blive inspireret til en meningsfuld livstil, der drager omsorg for jorden og mennesker. 

Tager du med os i haven får du viden om at producere mad med inspiration fra naturens økosystemer og du lærer den vilde naturs spisekammer at kende.

Derudover skal vi sammen finde frem til det gode og bæredygtige liv. Vi undersøger gamle traditioners sædvaner, men bruger også bl.a. permakulturens principper i en kreativ proces mod at finde nydelsesformer, der kan stå som et værdigt alternativ til forbrugersamfundets værdier. 

Vi skal have jord under neglene, hænderne på tegnebrættet, på eventyr i landskabet og opleve glæden ved at høste egne afgrøder.

 

 

.

Ud i haven

Planteformering

Plantekendskab

Beskæring

Kompost

Havens biodiversitet

Køkkenhave

Høst

Ind i teorien

Etik og værdier

Økologi og natur

Permakultur

Havedesign

Naturfilosofi

Skovhave

Regenerativt landbrug

Designværktøjer

Ud i det blå

Friluftsliv

Sanketure

Naturens økosystemer

Naturtyper / biotoper

Kendskab til flora og fauna

Naturforståelse og observation

Jord under neglene

I vores praksisfællesskab kan du sætte et varigt aftryk ved at videreudvikle på skolens eksisterende haver og selv skabe nye grønne oaser. Vi bruger forskellige værktøjer til at designe selvopretholdende dyrkningssystemer både i lille og stor skala. Fra selvforsyning i en studielejlighed til det regenerative skovlandbrug, der peger ind i fremtidens fødevareproduktion.

Haver, halmhuse og strand

På skolen er vi enormt glade for vores to halmhuse, som vi selv har bygget. Det ene er et selvforsynende ”off grid” hus, og tilsammen giver de inspirerende fysiske rammer for indendørs undervisning. Lige udenfor døren ligger skolens spirende demonstrations-skovhave, -køkkenhave og -urtehave.

Skolen ligger naturskønt tæt på både skov og strand.

Vi tager afsæt i naturen som læringsrum og vil tage på flere inspirerende ture ud i landskabet med fokus på bl.a. naturforståelse, sankning, plantekendskab og naturfordybelse.

Faget indeholder også ekskursioner, hvor vi ser eksempler på forskellige dyrkningsformer.

Undervisere

Sofie Steffensen

Sabine Dedenroth

v

FÅ MERE AT VIDE

BESTIL EN RUNDVISNING

l

TILMELD DIG HER