fbpx

KUNST

Kunst

PÅ BRENDERUP HØJSKOLE

Kreativiteten blomstrer i takt med produkt og begejstring.

At skabe, eksperimentere og fordybe sig i forskellige kunstarter sætter fantasien og det skabende element i bevægelse.

Vi vægter mødet med hinanden og udviklingen af ideer, pladsen til videbegær og legesyge, og til hinandens behov for ro og fordybelse.

Der modtages fælles og individuel undervisning, hvor du kan udvikle egne tekniske færdigheder i forskellige kunstneriske metoder.

.

Maleri

Vi arbejder med forskellige tilgange til maleriet. Afprøver forskellige maleteknikker og eksperimenterer med materialerne. Maler med lukkede øjne, 2 meter lange pensler, pap, kridt og sand. Inspirationen henter vi i vores hverdag og i forskellige kunsthistoriske perioder.

Tegning og akvarel

Vi afprøver forskellige tegneredskaber og tegnemetoder samt farvelære. Fordyber os i færdigheder inden for akvarelteknikker. Vi arbejder med at illustrere en historie eller tegne i naturen.

Croquis

Vi arbejder med kroppens anatomi og bevægelser. Tegner hinanden i forskellige positioner med forskellige materialer. Teoretiske og praktiske oplæg om tegningens mangfoldighed og udvikling. Undervisningen vil indeholde modellering i ler og skitsering efter nøgen model.

Skulptur

Her arbejder vi med det tredimensionelle udtryk. Vi skaber skulpturer i f.eks. ler, gips, papir, pil og is. Vi blander materialer så meget vi kan og tør.

Land art

Her skabes stemningsbilleder og installationer, som huskes hele livet, men som forgår over tid. Vi skaber billeder i naturen. Ude i vandet, på stranden, i træerne og i lyset om natten.

Trykkeri

Her arbejdes med at skabe grafiske billeder i høj- og lavtryk på bl.a. pap, skumplast, plexiglas og linoleum. Vi eksperimenterer og leger med farver og sværte.

Mixed media

Du lærer teknikker i forskellige overfladebehandlinger, metalpatinering, fototransfer, gips og papiraftryk. Vi laver og arbejder med håndlavet papir til brug på billedfladerne. Vi taler om komposition, forenkling og stoflighed i billedet.

Underviser

Lene Weigelt

v

FÅ MERE AT VIDE

BESTIL EN RUNDVISNING

l

TILMELD DIG HER