Selvforsyning

Selvforsyning

PÅ BRENDERUP HØJSKOLE

 Afstanden mellem mennesket og naturen er større end nogensinde før, og verdens madsystem, som det er i dag, består af en lang række mellemled. Der går lang tid fra, at et produkt er høstet til det når ud til forbrugeren.

På Brenderup højskole udforsker vi sammen, hvordan vi kan gøre afstanden fra jord til bord kortere, og hvordan vi kan do-it-ourselves. Fødderne på jorden og hands on.

 

 

.

At leve af og med naturen

Vi skal sanke fra naturens spisekammer, og bruge hvad vi finder i vores egen have til at være kreative i køkkenet og herigennem sammen udvikle vores færdigheder inden for madkundskab.

Vi vil på dette kursus lave mad og lade os inspirere af diverse madkulturer, og få indsigt i madens vej fra jord til bord, fødevarernes næringsindhold og hvordan vi selv kan lave alternativer til de mange forarbejdede fødevarer.

 

 

Bevar naturen

Vi ser nærmere på naturens sæsoner, blandt andet vil vi dykke ned i hvordan vi kan fermentere og konservere.

Sammen undersøger vi hvordan vi kan leve et liv i synergi med naturen på en mere bæredygtig vis.

 

 

 

Tænk nyt

Har du for eksempel smagt grillet blæksprutte med strandmældestuvning, syltede havtorn og hybenrose?

Og vidste du, at brændenælder indeholder tre gange så meget jern som spinat og syv gange så meget C-vitamin som appelsiner.

Brændenælder har desuden et calciumniveau, der kan konkurrere calciumniveauet i ost og et proteinindhold på niveau med sojabønner?

 

 

Underviser

Kathrine Guldmand

v

FÅ MERE AT VIDE

BESTIL EN RUNDVISNING

l

TILMELD DIG HER