SIND Sommerhøjskole – UDSOLGT

Højskoleliv og samvær
19. – 25. juni 2022

Sommerhøjskolen arrangeres i samarbejde med Landsforeningen SIND og er en del af Arbejdsmarkedets Feriefonds Ferieprogram.
SIND’s formål er at skabe forståelse og tolerance for sindslidende og deres pårørende. SIND arbejder for trivsel, forebyggelse og helbredelse. Kurset er åbent for alle interesserede.
Ugen rummer mange forskellige tilbud med interessante foredrag, aktiviteter, værksteder og ture. Derudover vil der være morgensamlinger, bålhygge under bøgen, motion samt andre sociale aktiviteter.
Alle emner vil tage afsæt i livsglædeskabende aktiviteter. Vi slutter ugen af med lækker mad, underholdning, musik og dans.

 

 

UGENS AKTIVITETER

FOREDRAG

ANGST – symptomer, årsager og hvad hjælpen kan være
Lene Brøndum Madsen

“Frivilligt arbejde, vejen til mental sundhed og større netværk”
Helene Kemp

VÆRKSTEDER

Mærk Naturen, – og hvordan den giver dig overskud -Erik Lange:
På dette fag vil vi især beskæftige os med naturens positive virkninger på vores sind: Hvad sanser
vi, hvad spejler naturen i os og hvordan oplever vi vores forbundethed med den? Hvordan bruger vi
naturen som kilde til sundhed, energi og vitalitet?

Det ubevidste som vejviser – Elene Nielsen:
På dette fag undervises der i jeg’et og om vores bevidste og ubevidste sider. Vi vil også komme ind
på emner som: Drømme, symboler, skygger og projektioner. Ligeledes vil Animus og Animakomplekset
blive præsenteret.

Natur og billedkunst – Christine Beelaerts 
Med afsæt i naturen omkring Brenderup Højskole fordyber vi os i at tegne & male. Vi eksperimenterer bl.a. med naturens materialer fra haven for at lave billeder, og prøver at finde frem til dit helt personlige udtryk. Det kræver ingen forkundskaber.

Kurveflet – Joan Sørensen
Vi skal flette kurve på faste bunde. Vi skal arbejde med pil, stængler af rød hestehov og forkellige græsser og siv. Vi kan sno reb og flette med det eller vi kan bruge plantematerialet som det er.

”Noget med at synge i kor” – Jette Holk Hansen
Når vi åbner munden og lader stemmerne fylde rummet, så stemmer vi kroppen og lytter med hjertet. Til kor kan vi gennem krop og stemme indgå i et unik musikalsk fællesskab med andre uden andre forudsætninger end modet til at synge.
Når vi åbner munden og lader stemmerne fylde rummet, så stemmer vi kroppen og lytter med hjertet. Til kor kan vi gennem krop og stemme indgå i et unik musikalsk fællesskab med andre uden andre forudsætninger end modet til at synge.

FORTÆLLEKONCERT

Hverdagsturistens rejse i landskaber og lyd
En fortællekoncert fremført af musikeren Jakob Elvstrøm og Bolette Elvstrøm, foredragsholder, facilitator, fortæller, klovn og højskolelærer på Gram Højskole.
Jakob Elvstrøm er professionel saxofonist og lever af at spille og komponere musik. Jakob har udgivet 5 cd’er i eget navn og spillet med bl.a. Hugo Rasmussen, Jesper Thilo, Kato og DJ Kongsted.
Bolettes fortællinger og Jakobs musik danner tilsammen grundlaget for en utraditionel fortællekoncert. Vi vil høre livsbekræftende og underfundige fortællinger omgivet af musik i et elektronisk og filmisk lydlandskab.

HENT UGEPROGRAMMET HER

 

KURSUSLEDERE:

Joan Sørensen, Brenderup Højskole og
Erik Lange, SIND

DET PRAKTISKE

PRISER
3500 kr. i dobbeltværelse
4000 kr. i enkeltværelse

Medlemmer af SIND*:
1800 kr. i dobbeltværelse
2300 kr. i enkeltværelse

*Sommerhøjskole i samarbejde med SIND til medlemspris er omfattet af Arbejdsmarkedets Feriefonds Ferieprogram.

Er der allerede venteliste?
Der har allerede nu været så stor efterspørgsel på kurset, at vi desværre ikke har flere ledige enkeltværelser. Vi har tildelt værelserne i den rækkefølge som tilmeldingerne kom ind og der er altid rift om pladserne.
​Hvis du vil være helt sikker på at komme med på kurset, er det nemt at bestille ½ dobbeltværelse. Det betyder, at du deler værelse med en anden deltager af samme køn, men ikke behøver selv at skulle finde en at dele med.
Hvis du gerne vil med på kurset, men kun hvis det er muligt at få et enkeltværelse, har du mulighed for at komme på ventelisten.
Det betyder, at hvis en anden deltager, som har fået et enkeltværelse, melder fra eller ikke betaler for opholdet går værelset til den næste på ventelisten.
Hvis der skulle være et dobbeltværelse, som ikke bliver besat, vil de første på ventelisten til enkeltværelse få et dobbeltværelse alene, til samme pris som et enkeltværelse.
​Ventelisten kører naturligvis også efter hvornår du sendte din tilmelding.

TILMELDING

Vi bekræfter modtagelsen og sender bankoplysninger til indbetaling af tilmeldingsgebyr på kr. 500,- pr. kursist. Når tilmeldingsgebyr er indbetalt, er du optaget på kurset. Senest 6 uger før kursusstart indbetales restbeløbet.

Hvis du bliver forhindret:
Ved framelding op til 6 uger før kursusstart tilbagebetales alt indbetalt minus tilmeldingsgebyret.
Ved framelding senere end 6 uger før kursusstart betales intet tilbage, hvorfor vi anbefaler, at du tegner en afbestillingsforsikring. Se evt. Europæiske rejseforsikring.

 Joan Sørensen  KURSUSLEDER og underviser i filtning