Stationvej 54, 5464 Brenderup

SIND Sommerhøjskole

Højskoleliv og samvær
19. – 25. juni 2022

Sommerhøjskolen arrangeres i samarbejde med Landsforeningen SIND og er en del af Arbejdsmarkedets Feriefonds Ferieprogram.
SIND’s formål er at skabe forståelse og tolerance for sindslidende og deres pårørende. SIND arbejder for trivsel, forebyggelse og helbredelse. Kurset er åbent for alle interesserede.
Ugen rummer mange forskellige tilbud med interessante foredrag, aktiviteter, værksteder og ture. Derudover vil der være morgensamlinger, bålhygge under bøgen, motion samt andre sociale aktiviteter.
Alle emner vil tage afsæt i livsglædeskabende aktiviteter. Vi slutter ugen af med lækker mad, underholdning, musik og dans.

UGENS AKTIVITETER

FOREDRAG

Annette Krogul Bertelsen ” Mit liv som adopteret”

Peter Mogensen ”Eventyret på den anden side af jorden”

Rico Jacobsen har kæmpet med misbrug, angst og depression i mange år. I dag har han det godt, og han arbejder som peermedarbejder på en voksenpsykiatrisk afdeling – og så driver han sin egen konsulentvirksomhed ved siden af.

VÆRKSTEDER

Filtning – Joan Sørensen
Vi vil arbejde med uld, sæbe og vand og skabe de fineste skåle, mindre tasker og andet.
Som noget nyt vil det være muligt at arbejde med råuld, f. eks lave sidehynder.
En anden mulighed er at nålefilte, hvor man evt. kan arbejde med nålefilten som dekoration på den filtede taske.
Vores værksted er både for begyndere og øvede og vi arbejder ud fra den enkeltes niveau

Friluftsliv – Peter Mogensen
Gåtur til den nærliggende skov – opdag nyt i skovbunden – hør fuglene – andre aktiviteter i skoven.
Cykletur til stranden – mærk vandet om anklerne – fang en krabbe – find sten med hul.Tænd bål med én tændstik – snitteværksted – bag snobrød – hør en god historie.

Natur og Kunst – Lis Wuisman Jørgensen
Et billedmagerværksted hvor du kan afprøve forskellige måder at arbejde med farver, kul og tusch.
Vi samler planter ind fra haven og naturen omkring Brenderup Højskole og undersøger hvordan vi kan lave billeder der viser naturens forunderlige farver og strukturer.
Det kræver ingen forkundskaber.

Stomp – Elene Nielsen
Stomp er en musikform, hvor man bruger hverdagsting som spande, koste og plastikposer som instrumenter. Vi vil indøve forskellige rytme-sekvenser, på trommer lavet af murerbaljer, lave rytmelege og improvisere.
Redskaber til det gode liv – Erik Lange
Alle ønsker et godt liv. Det kan handle om livsglæde, sundhed, relationer, flere ressourcer eller flere muligheder. Vi vil på kurset arbejde med forskellige metoder til at opnå mere af det vi ønsker.

KONCERT

KIM SAGILD
Musikfortælling om 50 år som musiker
Fra barndommens kunstnerhjem i Kbh og USA i 50’erne til meget aktiv musiker-freelance-pensionist tilværelse i Aarhus idag.
Om “mødet” i barndommen med Stravinsky, Chaplin, Mahalia Jackson og Det Kongelige Teater! Om kærligheden til amerikansk og brasiliansk musik og om den lange karriere i dansk musikliv!
Anekdoter, om op og nedture, hits og flops, om (livs)glæden ved mødet med artisterne, musikerne, kunstnerne og forretningsmændene i pladebranchen!
Om overgangen fra “ung og talentfuld” til “gammel og outdated”!
Musikken kan alt, siger nogen!

KURSUSLEDERE:

Joan Sørensen, Brenderup Højskole og
Erik Lange, SIND

DET PRAKTISKE

Enkeltværelser udsolgt.
Der har været så stor efterspørgsel på kurset, at vi desværre ikke har flere ledige enkeltværelser. Vi har tildelt værelserne i den rækkefølge som tilmeldingerne kom ind og der er altid rift om pladserne.
MEN: Hvis du vil være helt sikker på at komme med på kurset, er det nemt at bestille ½ dobbeltværelse. Det betyder, at du deler værelse med en anden deltager af samme køn, men ikke behøver selv at skulle finde en at dele med.
Hvis du gerne vil med på kurset, men kun hvis det er muligt at få et enkeltværelse, har du mulighed for at komme på ventelisten.
Det betyder, at hvis en anden deltager, som har fået et enkeltværelse, melder fra eller ikke betaler for opholdet går værelset til den næste på ventelisten.
Hvis der skulle være et dobbeltværelse, som ikke bliver besat, vil de første på ventelisten til enkeltværelse få et dobbeltværelse alene, til samme pris som et enkeltværelse.
​Ventelisten kører naturligvis også efter hvornår du sendte din tilmelding.

PRISER
3500 kr. i dobbeltværelse
4000 kr. i enkeltværelse

Medlemmer af SIND*:
1800 kr. i dobbeltværelse
2300 kr. i enkeltværelse

*Sommerhøjskole i samarbejde med SIND til medlemspris er omfattet af Arbejdsmarkedets Feriefonds Ferieprogram.

TILMELDING

Tilmeldingen åbner, når decemberudgaven af SIND’bladet er på gaden.

Vi bekræfter modtagelsen og sender bankoplysninger til indbetaling af tilmeldingsgebyr på kr. 500,- pr. kursist. Når tilmeldingsgebyr er indbetalt, er du optaget på kurset. Senest 6 uger før kursusstart indbetales restbeløbet.

Ved framelding op til 6 uger før kursusstart tilbagebetales tilmeldingsgebyr minus et administrationsgebyr på 300,-.
Ved framelding senere end 6 uger før kursusstart betales intet tilbage, hvorfor vi anbefaler, at du tegner en afbestillingsforsikring. Se evt. Europæiske rejseforsikring.

Joan Sørensen  KURSUSLEDER og underviser i filtning

dage