Stationvej 54, 5464 Brenderup

 

Sicilien- UDSOLGT

Efterår på det østlige Sicilien
27. september – 8. oktober 2021

Østsicilien – fantastisk natur og historiske milepæle.

Sicilien var allerede i oldtiden centrum i Europa og har gennem historien været både hjemsøgt og gæstet af en lang række folkeslag, der på skift gennem århundrederne, har erobret og besat den charmerende og frugtbare ø. Fønikere, grækere, romere, byzantinere, maurere, normannere og spaniere er blot nogle af de nationaliteter, der gennem 3000 år, via storslået arkitektur, kunst, traditioner og gastronomi, har sat deres præg på øen.

Vi tager på en rejse hvor naturen, gastronomien og musikalsk samvær er i højsædet. Sicilien er en fantastisk ø, som har utrolig meget at byde på og mad- og vinmæssigt set er øen i stand til at byde på produkter af meget høj kvalitet.

På denne tur har vi fokus på nærvær og samvær. Der vil blive lagt vægt på aktivt at opleve naturen og kulturen sammen. Vi vil også besøge lokale producenter og enestående naturområder som bl.a. er repræsenteret ved Nebrodi national parken, vulkanen Etna og den smukke bjergrige kystlinje omkring Taormina. Besøget i Siracusa vil stå som det enestående historiske og kulturelle møde på vores tur, da byen rummer uvurderlige skatte og eksempler på grækernes indtog på Sicilien. Kom med på denne rejse og nyd Sicilien, musikken, roen og ikke mindst vinen og maden som begge er en fest for ganen og sanserne. Andiamo!

4 dage på Højskolen

Højskoledagene er en grundig forberedelse til selve rejsen. Vi skal både forberedes ved at lære hinanden at kende, men også ved at høre om Italien, se billeder og smage på Italien. Dagene byder på foredrag, film og madlavning, som alt sammen handler om Italien.

Udover den italienske inspiration og forberedelse til selve rejsen skal vi ud i det nordvestfynske, have en ægte højskoleoplevelse med morgensang, workshop med højskoleeleverne og selvfølgelig en fortælling om Brenderup Højskole.

Programmet kommer allerede nu med sikkerhed til at indeholde foredrag om Sicilien, vinsmagning medens vi laver Bruschetta, gode gåture med besøg hos lokale og foredrag om højskolen ved forstander Ole Dedenroth

Du får naturligvis det endelige dagsprogram når tiden nærmer sig.

Rejsen

Fredag

Vi forlader Brenderup om morgenen for at nå vores fly fra Kastrup kl 12.20. Vi lander i Catania 17.50 og bliver kørt til vores hotel i Giardini Naxos hvor vi indlogerer os og får aftensmad på vores restaurant “ La Bussola” som er nabo til hotellet.

Lørdag

Vi spiser morgenmad mellem 08.00 og 09.00. Vi holder fri fra 09 – 14 hvor der er tid til badning og frokost på egen hånd. Kl. 14. drager vi 20 min op ad bjerget med bus til den betagende og berømte by Taormina, som har tryllebundet kunstnere og forfattere med sin pragtfulde beliggenhed i mere end hundrede år. Vi nyder det græsk – romerske amfiteater, den smukke botaniske have og det eksklusive hovedstrøg. Vi har fri til shopping og hvad hjertet måtte begære indtil kl 18.00 hvor vi kører ned til hotellet. Tid til en aftendukkert eller afslapning inden maden på “ La Bussola” kl 20.00.

Søndag

Efter morgenmaden tager vi nordpå for at nyde Nebrodi nationalparken, Siciliens største. Vi begiver os ud i parken, nyder en god vandretur med alt hvad stedet har at byde på, enestående fauna, sortfods svin og en fantastisk udsigt mod Etna og i klart vejr de lipariske øer. Efter en frokost med lokale lækkerier vender vi næsen hjem mod hotellet hvor vi ankommer kl 17. Vinsmagning og sang på hotellet kl 19.00. Skøn aftensmad på “la Bussola” kl 20.00

Mandag

Efter morgenmaden har vi fri til kl. 11.00. Derefter venter den lille bjergby Savoca med den lille Bar Vitelli, hvor en berømt scene fra Godfather’filmen blev indspillet. Med smuk udsigt til det italienske fastlands Calabrien nyder vi en fælles frokost. Inden vi kommer hjem, skal vi om eftermiddagen besøge den smukt beliggende vingård Scilio. Vi skal smage de dejlige vine, som er frembragt på Etna`s skråninger. Vi er hjemme på hotellet kl 18. Aftensmad på “La Bussola”.

Tirsdag

Efter morgenmaden kan vi glæde os til en fantastisk heldags tur til Siracusa. Vi kører sydpå og efter en rundtur på Ortigia halvøen er det tid til at spise frokost. Halvøen med små pragtfulde gyder, domkirken som er bygget på græske søjler som stadig er synlige, Aretusa kilden, man kan blive ved. Det græske teater, som stadig er aktivt om sommeren og viser klassiske græske dramaer, Dionysos` øre og det romerske amfiteater. Siracusa er overvældende smuk og en åbenbaring af en kulturhistorisk skattekiste. Vi vender hjemad kl.17. og er på hotellet 18.30. Aftensmad på “La Bussola”

Onsdag

Vi starter denne dejlige dag med at holde fri til kl 13 og tager derefter på en picnictur til Gola Alcantara kløften, som forbinder Nebrodi nationalparken med Naxos bugten. Vi nyder naturen og hinanden med mad, vin sang og musik. Eftermiddagen står på afslapning og vi er hjemme på hotellet kl 16. Aftensmaden nydes efter eget valg på en restaurant henad Giardini`s smukke Lungomare.

Torsdag

Efter morgenmaden kører vi til Catania, den smukke, pulserende universitetsby som er en by med masser af charme og mørke fascinerende bygninger af lavasten. For enden af Via Etnea, byens store hovedstrøg, ses i klart vejr Etna, som efterhånden har ladet byen være i mange hundrede år siden det for Catania ødelæggende udbrud i 1669. Vi skal besøge det livlige fiskemarked, opleve hvad byens skytshelgen Santa Agatha betyder for byen hvert år i starten af februar og fornemme byens legendariske aftenpuls allerede i dagtimerne omkring den smukke operabygning Teatro Bellini. Vincenzo Bellini´s opera “Norma” har gjort bysbarnet verdensberømt. Vi nyder byen, spiser en god fælles frokost og bevæger os hjemad til hotellet kl 17.30 med ankomst 18.30. Aftensmad på “La Bussola” og afslutnings aften på hotellet med samvær og sang.

Fredag

Vi nyder morgenmaden og tjekker ud fra hotellet kl 10.00. Vi er på vej op på Etna, Europas mest aktive vulkan. Forførende, flot, frugtbar og uforudsigelig. Det er muligt at komme op i ca 2900 m højde, 300 m fra krateret og det er vores mål. Ved hjælp af svævebane til ca 2000 m og efterfølgende med 4 hjuls trækker lykkes det at komme op på toppen af Etna som altid byder på en fantastisk oplevelse. For dem, der vælger ikke at betale for turen til toppen, er der er også mulighed for at blive i 2000 m højde og nyde de kratere som stadig er imponerende at gå rundt om.
Det sidste dejlige måltid, vi nyder i fællesskab på Sicilien, bliver på vingården Tenuta San Michele på vej ned fra Etna. Vingården som ligger mellem Etna og Catania serverer pragtfuld mad og vin og har en vidunderlig udsigt op mod vulkanen og ned mod Catania. Vi nyder måltidet fuldt ud og kører tidligt på aftenen ned mod Fontanarossa lufthavnen, hvor vi tjekker ind i god tid. Vi lander i Kastrup kl.18.50, hvor bussen mod Brenderup venter på os.

Det Praktiske

Deltagerantal og tilmelding
Der kan højst være 20 deltagere og der skal mindst være 16 deltagere for at rejsen gennemføres.
Senest 6 uger før rejsen gives der besked om rejsens gennemførelse.

Pris: 12900 kr.
inkluderer: Højskoleophold, transport, logi, undervisning, udflugter og halvpension på rejsen.
Prisen er pr. person i dobbeltværelse.
Enkeltværelsestillæg 1000 Kr.

Ved tilmelding betales et depositum på 1000 kr. – som returneres hvis rejsen ikke gennemføres.Ved framelding mere end 6 uger før kurset returneres 700 kr. af depositum.
Når du har sendt din tilmelding modtager du en mail med kontonummer, hvortil depositum overføres.
Du vil herefter modtage en mail med kvittering, og så vil du fortløbende blive orienteret om rejsens udvikling.

Restbeløbet indbetales 7 uger før kursusstart

Afbestilling
Vær opmærksom på at du ved afbud senere end 6 uger før rejsen er forpligtet til at betale den fulde pris, da alle rejseudgifter er betalt på dette tidspunkt, hvorfor vi anbefaler, at du tegner en afbestillingsforsikring.
Se evt. Europæiske rejseforsikring

 

 

Flybilletter, Boardingpas og Bagageregler
Kopi af flybilletter sendes pr. mail. Men for at gøre det let for dig mødes vi i lufthavnen, hvor jeg medbringer alle billetter og sørger for boardingpas.

Du må medbringe
1 stk. bagage på 20 kg.
1 stk håndbagage 56 x 45 x 25cm
1 stk håndbagage 45 x 36 x 20cm

Kursus og rejseleder: Mikael Zacho

Mikael Zacho Tlf. 2681 8557

Mikael har været leder af højskolerejser siden 2006, med Italien som speciale.
Mikael har arbejdet som højskolelærer i mange år og er desuden guitarist og sanger.
Mikael elsker at være sammen med mennesker og er også en stor vinkender og -elsker.

 • 00

  dage

 • 00

  timer

 • 00

  minutter

 • 00

  sekunder