Stationvej 54, 5464 Brenderup

 

Øvandring I

Med vandresko på højskole
3. – 9. juli 2022

Livet leves på mange af småøerne rundt om Fyn. Vi skal besøge Strynø, Lyø, Bogø, Æbleø og Romsø. Vi skal vandre i smukke landskaber, indsnuse den særlige ø-atmosfære og spise madpakker i det fri.
Vi skal møde spændende mennesker, der vil noget med at leve på en lille ø og få indblik i de specielle vilkår, man som øbo må leve under.
På sejl- og busturene til og fra øerne vil vi se meget af Fyns frodige landskab samt frydes over de mange landsbyer og herregårde, der ligger der, som perler på en snor.

Højskolelivet

Vi er beliggende på Nordvestfyn. Med plads til 60 elever bliver intimiteten og nærværet de naturlige ankerpunkter i vores dagligdag. Vi møder hinanden med åbent sind og løftede pander. Vi giver plads til såvel hinandens uhæmmede videbegær og legesyge, som til hinandens behov for ro og fordybelse. Vi lever af og på et ubændigt ønske om at mødes og udfordre hinanden i et fordomsfrit og forventningsfuldt miljø.
Højskolelivet er i sin essens samliv. Dagen begynder og slutter i fællesskabet.
Når hanen galer, dynerne er blevet sparket af og morgenbadet er vel overstået, bevæger vi os sammen ned til morgenmaden. Ved morgensamlingen synger vi et par sange, hører en god historie og får dagens praktiske detaljer på plads. Med mad i maverne og sang i kroppen fordyber vi os i dagens program.
De daglige måltider er en vigtig del af det fælles liv på højskolen. Maden er ikke kun brændstof. Den skal nydes. Kursisterne præsenteres for et alsidigt køkken, hvor den daglige menu står på vegetar, såvel som kødretter.

UGENS GANG

Dag 1

Ankomst, kaffe og indkvartering. Efter aftensmaden holder vi velkomst samt præsentation af deltagere og kursuslærere. Derefter tager vi en mindre gåtur i Brenderup på ca. 3 km.

 

Dag 2 – Strynø           6 – 8 km vandring

Dagen starter med morgenmad og fremstilling af madpakker. Morgensamling og derefter med bussen til Rudkøbing, Langeland. Herfra er der 30 min. sejlads med færge til Strynø. På Strynø går vi til Strynø Frugthave og møder ejer Mette Meldgaard. Hun viser rundt i frugtplantagen og vi får smagsprøver på nogle af produkterne. Der bliver tid til at nyde madpakken og gå rundt på flere af øens veje og stier. Tilbage med færge og bus til Brenderup, aftensmad og dagen afrundes med sangaften i foredragssalen.

 

Dag 3 – Baagø          6 – 8 km vandring

Efter morgenprogrammet tager vi bussen til Assens. Herfra tager vi færgen til Baagø. Vi vandrer ad stier i naturområder og slutter med at besøge det lille museum. 15.30 tager vi færgen tilbage til Assens og videre med bussen til Brenderup, hvor der er aftensmad kl. 18.00.
Aftenen byder på foredrag.

 

Dag 4 – Æbelø      10 – 14 km vandring

Efter morgenprogrammet tager vi bussen til Jersore. Herfra vadning i lavt vand til Æbeløholm.
Kaffepause og vandring videre til Æbelø. Herefter rundt langs øens kyst eller ad skovstier med madpakke-stop.
Hjem til Brenderup og aftensmad kl. 18.00. Aftenen er fri.

 

Dag 5 – Lyø            6 – 10 km vandring

Vi tager bussen til Fåborg og derfra færge til Lyø. En kort gåtur til Lyø by, hvor en lokalguide vil vise rundt og fortælle. Vi finder et sted at sidde for at spise madpakke og derefter vandring til Klokkestenen, som vi med lidt held kan få til “ringe”. Retur med færgen og busturen mod Brenderup går gennem nogle af de smukke sydfynske landskaber. Om aftenen foredrag.

 

Dag 6 – Romsø       4 – 5 km vandring

Vi kører med bus til Kerteminde, hvor den lille Romsøbåd vil sejle os i hold til Romsø. Vi går hele øen rundt og spiser madpakke med fin udsigt til Sjælland og Storebæltsbroen. I Kerteminde bliver der mulighed for at besøge Johannes Larsen museet. Tilbage til højskolen, hvor der er gjort lidt ekstra ud af aftensmaden og vi hygger os med sange, måske et par muntre indslag og god stemming.

Dag 7

Efter morgenmad og afskedsmorgensamling rejser vi hjem.
​​Der er forbehold for ændringer!

Det Praktiske

Pris
Dobbeltværelse 3995,-
Enkeltværelse 4495,-

Tilmelding:
Klik på tilmeldingsknappen eller ring til os.

TILMELDING

 

Vi bekræfter modtagelsen og sender bankoplysninger til indbetaling af tilmeldingsgebyr på kr. 500,- pr. kursist. Når tilmeldingsgebyr er indbetalt, er du optaget på kurset. Senest 6 uger før kursusstart indbetales restbeløbet.

Hvis du bliver forhindret:
Ved framelding op til 6 uger før kursusstart tilbagebetales tilmeldingsgebyr minus et administrationsgebyr på 300,-.
Ved framelding senere end 6 uger før kursusstart betales intet tilbage, hvorfor vi anbefaler, at du tegner en afbestillingsforsikring. Se evt. Europæiske rejseforsikring.

 

KURSUSLEDER


Morten Winther Johansen – Mortenhar mange års erfaring med højskolelivet og har bl.a. undervist i musik på Brenderup Højskole. Morten har igennem adskillige år været kursusleder på Øvandringskurserne.

 • 00

  dage

 • 00

  timer

 • 00

  minutter

 • 00

  sekunder