fbpx

Maleri -UDSOLGT-

Ide og inspiration

24. – 30 juli 2022

Har du malergrej, eller er du aldrig kommet i gang, så grib det hele,
– tag chancen og få vendt kreativiteten til at komme i gang, eller blive inspireret der hvor du er med dit maleri.

Vi skal lege med farver og forskellige materialer, for at skabe billeder fra bevægelse, musik og naturen.
Vi skal inspireres af flamenco danserne der danser hele ugen. Vi skal ud i naturen, til havet og til den smukkeste have på Fyn ”Humlemagasinet for at og male og tegne efter model og den smukke natur.

Hvis vejret tillader det vil vi være i naturen så meget som muligt for at lave skitser og male.
Vi starter dagen op med forskellige øvelser og teknikker og derefter indsamles ideer til skitser og billeder.
Hoved området hele ugen vil være at arbejde med at tegne hurtigt, lave streger med åbne og lukkede øjne, forskellige collage teknikker og selvfølgelig maling.
Derudover skal vi prøve at lave vores egen bæredygtige maling og ink af oxyder, frugtsaft, kaffe, lave kul på bål op brodere på vores billeder.

Det er en uge med fart på ideerne, men der vil også være tid til fordybelse, udveksling af erfaringer og male i bålets skær.

Højskolelivet

Vi er beliggende på Nordvestfyn. Med plads til 60 elever bliver intimiteten og nærværet de naturlige ankerpunkter i vores dagligdag. Vi møder hinanden med åbent sind og løftede pander. Vi giver plads til såvel hinandens uhæmmede videbegær og legesyge, som til hinandens behov for ro og fordybelse. Vi lever af og på et ubændigt ønske om at mødes og udfordre hinanden i et fordomsfrit og forventningsfuldt miljø.
Højskolelivet er i sin essens samliv. Dagen begynder og slutter i fællesskabet.
Når hanen galer, dynerne er blevet sparket af og morgenbadet er vel overstået, bevæger vi os sammen ned til morgenmaden. Ved morgensamlingen synger vi et par sange, hører en god historie og får dagens praktiske detaljer på plads. Med mad i maverne og sang i kroppen fordyber vi os i dagens program.

De daglige måltider er en vigtig del af det fælles liv på højskolen. Maden er ikke kun brændstof. Den skal nydes. Kursisterne præsenteres for et alsidigt køkken, hvor den daglige menu står på vegetar, såvel som kødretter.

I samme uge er der Bæredygtigt byggeri og Flamencokursus på højskolen. Morgensamlinger og aftenarrangementer er fælles for alle kurser.

UGENS PROGRAM

Flamenco-Croquis og Naturen som inspiration.

Malerkurset er en uge, hvor der arbejdes med forskellige metoder til at finde ny inspiration i selve den skabende proces med at male billeder.

Kurset henvender sig til dig, hvis du savner inspiration, nye ideer og har lyst til at prøve at udfordre dig selv i fællesskab med andre. At du tør give slip på det, du allerede kender eller kan, så der kan komme lidt vildskab og mere plads til den legende proces. Vi skal opleve at materialernes og teknikkerne uvanthed/sammensætning kan styrke maleprocessen og slippe vores vante måder at male på til at skabe mere intuitivt. Vi skal finde inspiration i bevægelser som Flamenco, croquis og naturen. Vi skal tegne hurtigt, lave skitser og mikse teknikker og materialer.

Det praktiske

Pris:
3995 kr. i dobbeltværelse.
4495 kr. i enkeltværelse
​- Enkeltværelser kun på venteliste –

Prisen er inkl. sengelinned og håndklæder
Der må forventes en udgift på et par hundrede kroner til fællesudgifter og et opstartslærred.

Tilmelding:
Der er desværre ikke flere ledige pladser på kurset.

VENTELISTE

Hvis du bliver forhindret:
Ved framelding op til 6 uger før kursusstart tilbagebetales alt indbetalt minus tilmeldingsgebyr.
Ved framelding senere end 6 uger før kursusstart betales intet tilbage, hvorfor vi anbefaler, at du tegner en afbestillingsforsikring. Se evt. Europæiske rejseforsikring.

Medbring:
Store og små lærreder, maling, pensler, pastelfarver, farvekridt og det du normalt bruger til at male med.
Materialer kan også købes til butikspriser på kurset.

Instruktør: Lene Weigelt

Lene Weigelt

​​​Kursusleder: Martin Burlund

 

The event is finished.