fbpx

Sommerugen 2023 Flamenco

Dans, musik og sang
23. – 29. juli 2023

Flamenco – musik, sang og dans – er en fascinerende smeltedigel og et kulturmøde mellem Europa og den arabiske verden. Vi arbejder med dybderne i flamencokulturen, vi spiller og danser til de sene timer – og spinder det ind i den danske højskoletradition; hvor vi beskæftiger os med den kraft vi henter fra folkekulturen. Intensiv undervisning i dans, guitar og sang, hvor vi arbejder med flamencoens mange udtryk; passion, smerte, glæde, kærlighed og munterhed, mens du bliver udfordret på det tekniske. ​

​I workshops arbejder vi med alle dele af flamencokulturen og udtrykket – og vi spinder det ind i den danske højskoletradition i morgensamlinger og aftenarrangementer.

– En del af Sommerugen 2023
Sommerugen er en uge hvor vidt forskellige mennesker, med vidt forskellige interesser mødes til en uge med Højskole, nye bekendtskaber og fordybelse i hvert sit emne på forskellige linjer.
I Sommerugen 2023 er linjerne Flamenco, Bæredygtigt byggeri og Maleri samlet og fælles om det at være på højskole.
Du får en uge med netop dit fag og fælles højskoleoplevelser med alle de andre.

Højskolelivet

Vi er beliggende på Nordvestfyn. Med plads til 60 elever bliver intimiteten og nærværet de naturlige ankerpunkter i vores dagligdag. Vi møder hinanden med åbent sind og løftede pander. Vi giver plads til såvel hinandens uhæmmede videbegær og legesyge, som til hinandens behov for ro og fordybelse. Vi lever af og på et ubændigt ønske om at mødes og udfordre hinanden i et fordomsfrit og forventningsfuldt miljø.
Højskolelivet er i sin essens samliv. Dagen begynder og slutter i fællesskabet.
Når hanen galer, dynerne er blevet sparket af og morgenbadet er vel overstået, bevæger vi os sammen ned til morgenmaden. Ved morgensamlingen synger vi et par sange, hører en god historie og får dagens praktiske detaljer på plads. Med mad i maverne og sang i kroppen fordyber vi os i dagens program.

De daglige måltider er en vigtig del af det fælles liv på højskolen. Maden er ikke kun brændstof. Den skal nydes. Kursisterne præsenteres for et alsidigt køkken, hvor den daglige menu står på vegetar, såvel som kødretter.

I samme uge er der Bæredygtigt byggeri og Malekursus på højskolen. Morgensamlinger og aftenarrangementer er fælles for alle kurser.

Undervisningen

Flamencodans

Flamencodansen bruger hele kroppen som instrumentet. Dansen udtrykker det poetiske, det humoristiske og det dybt lidenskabelige.
Danseundervisningen er opdelt i:

Begynder/let-øvet 1,
Er for kursister, der enten har ingen eller lidt erfaring med flamencodansen.

Let-øvet 2/øvede,
Er for kursister, der har danseerfaring. Der vil være differentieret undervisning.

Advanced,
Her går det stærkt. Det er for kursister med meget erfaring

Flamencoguitar

Flamencoguitar spænder vidt fra Gipsy Kings til Paco de Lucía. Energi, temperament, passion og en blæret højrehåndsteknik. Akkompagnement og solo guitar. Alt er, “på øret” og “learning by doing”.

Flamencosang

Flamencosang er århundreders erfaringer om liv, død og kærlighed. Enhver kan synge med sin egen stemme. Der vil blive undervist i klap, fod markeringer og rytmiske stilarter. Undervisningen tilbyder både kor og solosang, alt efter lyst og sang-niveau.

Alle er velkommen, workshops bliver niveauinddelt. Ved tilmelding skal du vælge, hvilken workshop, du vil deltage i.

Se også www.flamencougen.dk, hvor tidligere kursister, undervisere m.fl. skriver om ugen.

Instruktørerne

Dans: Sofia Castro, Line Busk Stehr og Erika Sánchez.
Guitar: Poul Jacek Knudsen.
Sang: Juan Murube.

Line Busk Stehr
Startede med at danse flamenco for mange år siden på Vesterbro i København, men tog meget hurtigt til Sevilla, hvor hun primært dansede hos Manolo Marín, men også hos et utal af andre kvindelige og mandlige dansere. Nogle af hendes lærere var små sigøjnernips med temperament og 10 cm hæle, andre var kraftfulde kvinder med rød læbestift og store armbevægelser, og andre igen stod mest og holdt takten mens eleverne svedte. Det vigtigste hun har taget med sig fra hendes tid i Sevilla er dog ikke lærerne, det er rytmen, følelsen, fornemmelsen og selvfølgelig afhængigheden af flamenco.
De sidste mange år har Line bygget videre på sin flamencohistorie, primært som danser, men også som underviser samt videnskabeligt. Først i København, så Nairobi, Stockholm og nu Ho Chi Minh City i Vietnam. Siden 2010 er hun fast underviser i Sevillanas i Flamencougen.

Poul Jacek Knudsen
Flamencoguitarist og komponist.
Har udgivet 2 cd´er med egne kompositioner med gruppen Flamenco Passion, blev nomineret til en Danish Music Award i kategorien Årets World Track i 2011. Har arbejdet med spanske flamencokunstnere som Lucía Alvarez “La Piñona” (dans), Lakshmi Basile “La Chimi” (dans), Juan Luis de la Paula (dans), Juan Murube (sang), Jaime Heredia (sang), Emilio Maya (guitar), Eugenio Iglesias (guitar) og Antonio Jero (guitar). Har turneret med den klassiske guitarist Kaare Norge og medvirket i musicalen Don Quixote -en mand fra La Mancha på Det Ny Teater. Har endvidere bl.a. spillet med Savage Rose, Mikkel Nordsø og Singer og-Song writere Anne Seier og Louise Nipper

Juan Murube
Juan er en ung sanger fra Sevilla, med et stort og mangfoldigt udtryk. Juan blev i 2010 inviteret til at arbejde med Manuel de Paula, en af flamencoens “grand old men”, på XVI Biennal de Arte Flamenco de Sevilla 2010, som er den største internationale flamenco festival i verden. Han er også i 2012 blevet inviteret til at arbejde på “Biennal de arte Flamenco de Sevilla” denne gang med Marquez el Zapatero fra Triana. Juan Murube arbejder jævnligt sammen med guitaristen Poul Jacek Knudsen, siden november 2005 i Danmark og marts 2006 i Tyskland samt oktober 2006 i Peña Cultural Flamenca “La Fragua” Bellavista, Sevilla. Juan har siden 2006 sunget på det berømte tablao “Los Gallos” i Sevilla. Udover Flamenco elsker Juan at underholde med cubanske salsa og son sange.

Erika Sánchez
Erika Sánchez har danset flamenco i 17 år. Hun startede med at danse i Mexico hos Veronica og Cristina Aguirre. Hun fortsatte sin uddannelse i Spanien på det berømte Flamenco Academy “ AMOR DE DIOS” i Madrid hos Cristóbal Reyes, Merche Esmeralda, Manuel Reyes og Inmaculada Ortega. Hun har endvidere studeret hos Juana Amaya, Adela Campallo og Ursula Lopez i Sevilla. I Mexico har hun danset på festivaler og ved private arrangementer og startede der med at undervise børn og voksne i flamencodans.
Erika Sanchez er siden 2010 bosat i Danmark. Hun har løbene samarbejdet med Odin Teatret og medvirket i flere af deres byttehandel-forestillinger I Danmark, Italien og Mexico. Samt stået for lokale kulturelle events i Holstebro for bl.a. Erhvervsledere, indvandrerforeninger og balletskolen. Dansede i 2013 hovedrollen i forestillingen Saeta, en forestilling om heste og flamenco. instrueret af Kai Bredholt, Odin Teatret.
Var i 2015 med til at starte Landsby Laboratoriet og har siden starten deltaget i alle laboratoriets aktiviteter og forestillinger. Både som danser og som organisator.

Sofia Castro
Sofia arbejder som flamencodanser, koreograf og pædagog.
Siden barn har hun danset alt fra ballet til streetdance og afrocubansk på Cuba. Som hun selv siger, så fandt hun først sig selv i mødet med flamencodansen.Sofia har været med i mange produktioner både som danser og koreograf. Hendes forestilling UNO, havde premiere ved den verdenskendte flamenco festival ”Biennal de Sevilla” i september 2014.
Af andre produktioner kan nævnes: ”Santas de Zurbaran-persuasion y devocion” (Sevilla 2013), ”Urban art Foundation” (Sevilla 2013), Javier Andrades teater produktion (Barcelona 2012), Andres Marins dansekompagni (Montenegro 2011), ”Carmen” i Jerez teater Villamarta (Jerez 2011).
Siden 2015 har Sofia været bosat i Stockholm, hvor hun i samarbejde med musikere og komponister har udviklet flere internationalt anerkendte danseforestillinger, bl.a. “Unbounded” (2016), “Pulso” (2017) og “Grains” (2019).

Det Praktiske

Pris:
4995 kr. på dobbeltværelse
5495 kr. på enkeltværelse
Prisen er inkl. sengelinned og håndklæder

– Enkeltværelser kun på venteliste –

Tilmelding:
TILMELDING

Vi bekræfter modtagelsen og sender bankoplysninger til indbetaling af tilmeldingsgebyr på kr. 500,- pr. kursist. Når tilmeldingsgebyr er indbetalt, er du optaget på kurset. Senest 6 uger før kursusstart indbetales restbeløbet.

Hvis du bliver forhindret:
Ved framelding op til 6 uger før kursusstart tilbagebetales alt indbetalt minus tilmeldingsgebyr.
Ved framelding senere end 6 uger før kursusstart betales intet tilbage, hvorfor vi anbefaler, at du tegner en afbestillingsforsikring. Se evt. Europæiske rejseforsikring.

Kursuskoordinator: Bella Kragelund

Kursusansvarlig: Martin Burlund

 • 00

  dage

 • 00

  timer

 • 00

  minutter

 • 00

  sekunder