kontor@brenderuphojskole.dk

+45 6444 2414

Stationvej 54, 5464 Brenderup

 

Efterårsretreat

14. – 20. november 2021

Vi har alle brug for lidt ekstra forkælelse. Gode oplevelser til øje og ånd, men også dejlig mad til vores maver. Vi har med dette kursus lagt os i selen med at lave et program der er ud over det sædvanlige. Vi vil besøge nogen af de museer der ligger nærmest Brenderup, og så vil vi også spise frokost på nogen af de bedste kroer og restauranter i områder.

Vi kommer rundt til Middelfart, Kolding, Jelling, Kerteminde og Odense. Til at forberede os

kommer Peter Storm hver aften og fortæller om næste dags bys historie. Peter er forfatter og Vestfyns Wikipedia, når det kommer til lokalhistorie.

I løbet af ugen besøger vi Clay museet og Hindsgavl i Middelfart, Johannes Larsen museet i Kerteminde, Ladbyskibet og det berømte Ladby tapet. Kongernes Jelling, Bindeballe historiske købmandsgaard og det kendte Trapholt Museum i Kolding. I Kolding besøger vi også Koldinghus inden vi synker ned i en eftermiddag på Dronning Dortheas Badstue med spa og bløde morgenkåber. Odense kommer vi også forbi med en dag i Andersens fodspor.

Undervejs vil vi spise vores frokost på den hvide dame på Hindsgavl slot, Jelling Kro, Trapholt Museum, Sortebro Kro ved den Fynske landsby, i Dr. Dortheas badstue og på en af de bedste fiskerestauranter i Kerteminde -Rudolf Mathis.

Hjemme på højskolen har vi morgensamlinger, foredrag, sang og aften fortællinger.

Der er et minimum på 12 kursister og kurset har kun plads til 16 personer.

Hent ugeprogrammet

 

Højskolelivet

Vi er beliggende på Nordvestfyn. Med plads til 60 elever bliver intimiteten og nærværet de naturlige ankerpunkter i vores dagligdag. Vi møder hinanden med åbent sind og løftede pander. Vi giver plads til såvel hinandens uhæmmede videbegær og legesyge, som til hinandens behov for ro og fordybelse. Vi lever af og på et ubændigt ønske om at mødes og udfordre hinanden i et fordomsfrit og forventningsfuldt miljø.
Højskolelivet er i sin essens samliv. Dagen begynder og slutter i fællesskabet.
Når hanen galer, dynerne er blevet sparket af og morgenbadet er vel overstået, bevæger vi os sammen ned til morgenmaden. Ved morgensamlingen synger vi et par sange, hører en god historie og får dagens praktiske detaljer på plads. Med mad i maverne og sang i kroppen fordyber vi os i dagens program.
De daglige måltider er en vigtig del af det fælles liv på højskolen. Maden er ikke kun brændstof. Den skal nydes. Kursisterne præsenteres for et alsidigt køkken, hvor den daglige menu står på vegetar, såvel som kødretter.

Det Praktiske

Pris:
5900 kr. i dobbeltværelse.
6400 kr. i enkeltværelse

Prisen er inkl. sengelinned og håndklæder

Tilmelding:
Klik på tilmeldingsknappen eller ring til os.
Vi bekræfter modtagelsen og sender bankoplysninger til indbetaling.

TILMELDING

Hvis du bliver forhindret:
Ved framelding op til 6 uger før kursusstart tilbagebetales det indbetalte minus et administrationsgebyr på 300,-.
Ved framelding senere end 6 uger før kursusstart betales intet tilbage, hvorfor vi anbefaler, at du tegner en afbestillingsforsikring. Se evt. Europæiske rejseforsikring.

Kursusleder: Ole Dedenroth

Ole har i snart tyve år været forstander på Brenderup højskole og er et kendt ansigt i både lokalsamfundet og højskoleverdenen.
Hans viden om kulturen og fortælleevner garanterer mange spændende oplevelser.

 • 00

  dage

 • 00

  timer

 • 00

  minutter

 • 00

  sekunder

Dato

nov. 14 - 20 2021
QR Code