Apulien Rejsekursus

Syditaliensk forår i Apulien

25 maj –  5 juni 2023

Tag med til Apulien, en af de mest spændende og eksotiske italienske regioner. Her hersker en speciel sydlig ro hvor mange forskellige kulturer har sat deres præg på landskabet, maden og arkitekturen. I regionen finder du skønne dramatiske kyststrækninger, smukke sandstrande, spændende landsbyer og pragtfulde vine. I store dele af regionen ligger smukke grønne olivenlunde med op til 3000 år gamle træer og “Puglia” står for ca. 50 procent af hele Italiens olivenolieproduktion. Tag med på en uge med dejligt samvær og spændende kultur i en af Syditaliens mest charmerende regioner.

4 DAGE PÅ HØJSKOLEN

Du er på højskolen fra torsdag til mandag. Vi ser billeder, film og musik, laver bruschetta i køkkenet og får en indføring i Apuliens kultur og spændende vine. Vi forbereder os optimalt til den forestående rejse samtidigt med at vi nyder foredrag, musik, hinandens selskab og den pragtfulde natur på fyn. Vi lærer hinanden bedre at kende og oplever højskolen med alt hvad den har at byde på.

Du får naturligvis det endelige dagsprogram når tiden nærmer sig, men allerede nu kan vi love:

• Foredrag om Apulien.
• Vinsmagning mens vi laver Bruschetta.
• Gode gåture med besøg i det lokale.
• Foredrag om højskolen ved forstander Birgitte Weidenhof

REJSEN

Mandag

Tidligt mandag morgen kører bussen os til Billund. Vi flyver  til Bari hvor vi lander midt på dagen.  Vi indlogerer os på hotellet som ligger en lille times kørsel fra lufthavnen, slapper af og nyder et skønt aftensmåltid på samme tid som de lokale.

Tirsdag

Tirsdag morgen begiver vi os afsted på en heldags udflugt til Castel del Monte, den fantastiske og mystiske ottekantede borg bygget af den meget spændende og karismatiske Federico den 2 som har efterladt sig uudslettelige spor specielt i den nordlige del af regionen. Efter en dejlig frokost, kører vi hjem til vores hotel og holder eftermiddagen fri.

Onsdag

Onsdag byder en fantastisk tur til nabo regionen Basilicata`s  højdepunkt Matera. Matera er en af de helt store seværdigheder og var europæisk kultur hovedstad i 2019. Matera er desuden ligesom Castel del Monte erklæret en del af UNESCO´s verdensarv og har en besynderlig og magisk dragende kraft. Vi ankommer om formiddagen nyder byen og får fri til frokost på egen hånd. Tidligt på eftermiddagen vender vi hjem til hotellet igen og sætter os til bords kl 20.00

Torsdag

Torsdag tager vi afsted efter morgenmaden og bevæger os sydpå imod den uimodståelige Valle D`Itria, Itria dalen som er frodigt grøn og bakket. Vi skal nyde Trulli`erne i Alberobello og charmeres af den vidunderlige hvide by Martina Franca. Fælles frokost på en hyggelig lokal restaurant. Vi vender hjem til hotellet sidst på eftermiddagen.

Fredag

Fredag slapper vi af om formiddagen og har fri til at sove længe .
Efter en frokost på egen hånd tager vi tidligt på eftermiddagen på en lille udflugt til byen Andria hvor vi  besøger en af de nyere vin producenter som på fornem vis repræsenterer området med deres dejlige rødvine lavet på Nero di Troia druen. Efter en guidet tur i Andria sent på eftermiddagen er der fri et par timer til at nyde den pulserende by.  Tidligt på aftenen bevæger vi os hjem til hotellet og det ventende aftensmåltid.

Lørdag

Lørdagen står i Frederik den 2`s tegn og bringer os til Trani og Barletta. Vi har den dygtige lokale guide Maria med os som vil sætte os ind i lokalområdets historie og kultur og som vil fortælle historien om Federico secondo hvis eskapader i syditalien er legendariske. Fælles arrangeret frokost på lokal restaurant inden vi tager hjem til hotellet sidst på eftermiddagen.

Søndag

Søndag formiddag tager vi ud i naturen for at besøge national parken Alta Murgia. Dagen er sat af til at vandre lidt, nyde en picnic med lokale specialiteter i det fri. Om eftermiddagenskal vi besøge endnu en perle af en kyst by nemlig Polignano a Mare som har en skøn gammel by kerne. Domenico Modugno, ophavsmand til den kendte sang “Volare” er født i byen og en flot statue af bysbarnet pryder havnefronten. Afslutnings fest på hotellet med sang og musik.

Mandag

Mandag morgen spiser vi morgenmad  og flyver hjem fra Bari over middag til Billund hvor vi lander om eftermiddagen.

DET PRAKTISKE

Pris: 13400 kr.
inkluderer: Højskoleophold, transport, logi, undervisning, udflugter og halvpension på rejsen.
Prisen er pr. person i dobbeltværelse.
Enkeltværelsestillæg 1000 Kr.

Deltagerantal og tilmelding
Når du har sendt din tilmelding, modtager du en mail med faktura og oplysninger om hvordan du betaler.
Ved tilmelding betales et tilmeldingsgebyr på 1000 kr.
​Restbeløbet indbetales senest syv uger før kursusstart.
Der kan højst være 20 deltagere og der skal mindst være 16 deltagere for at rejsen gennemføres.
Senest 7 uger før rejsen gives der besked om rejsens gennemførelse.
Hvis rejsen ikke kan gennemføres, tilbagebetales alt indbetalt.

Hvis du bliver forhindret:
Ved framelding mere end 7 uger før kurset returneres eventuelt indbetalt restbeløb, men ikke tilmeldingsgebyr.
Ved framelding mindre end 7 uger før kursusstart refunderes det indbetalte ikke, hvorfor vi anbefaler, at du tegner en afbestillingsforsikring. Se evt. Europæiske rejseforsikring.

TILMELDING

Tryk på tilmeldingsknappen eller ring til os.

 

 • 00

  dage

 • 00

  timer

 • 00

  minutter

 • 00

  sekunder