Tinyhouse 2021 – del 1 – UDSOLGT

19. – 22. august

Drop gældsfælden, og hop ud af hamsterhjulet. Vi har lavet vores hidtil mest omfattende udbud af inspiration og viden om at bygge et tinyhouse fra ende til anden, og bliv selvforsynende med el, varme og vand.

Vi kan se, at I er rigtig mange derude, som gerne vil have hands-on erfaring med at bygge og forstå tinyhouse- og offgridlivsstilen. I vil simpelthen vide alt. Derfor har vi valgt at levere det hele, så man kan få indsigt i oh prøve kræfter med næsten alt. Til det har vi hyret de fremmeste eksperter, vi kunne komme i tanker om.

Dette overdådige tilbud er opdelt i flere dele. Vi starter med at snakke om de overvejelser, man skal gøre sig inden man bygger hus, og så går vi i gang med at bygge en ramme til et 30 kvm halmhus med ler som indervægge og træbeklædning udvendigt. Derefter bygger vi en raketovn, som varmer huset og det vand, vi skal bruge. Der kommer også solpaneler og husstandsvindmølle til at forsyne huset med el. Vi skal også lære at forstå, hvordan vi kan rense det regnvand, vi høster, og bruge det som drikkevand. Til slut fokuserer vi på indretning.

 

Kursusforløbet

Del 1 – TANKER, REGLER og RAMMER
19. – 22. august (bemærk torsdag – søndag)
Jettie Nielsen, som er forfatter til bogen Friland ABC og iværksætter af Grobund Brenderup, vil forklare alt om regler for tinyhouse og offgrid. Jonas Hagen Høj og Martin Burlund vil fortælle om dimensionerne og om hvilke overvejelser, man skal gøre sig i designfasen. Steen Møller kommer også forbi og fortæller om, hvordan og hvorfor, man skal blive gældsfri. Så går vi i gang med at bygge rammen, og vi holder rejsegilde søndag eftermiddag inden afgang.
Pris: 3405,-

​Del 2 – ISOLERING og BEKLÆDNING
10. – 12. september
Brenderup Højskoles byggelærer Martin Burlund er Danmarks eneste certificerede halmhusbygger gennem det EU-støttede STEP-program. Han vil fortælle om de halmhuse, han har bygget, og om hvordan han er blevet udgiftsfri og i dag lever af sin hobby. Michael Kallesen har masser af erfaring, når det kommer til halm og tinyhouses, og han kommer og bygger videre sammen med os.
Pris: 1900,-

​Del 3 – LER
1. – 3. oktober
Lerpudser Alexander Tjellum vil fortælle os alt, han ved om ler. Ler er et helt fantastisk materiale, som er gratis i rå mængder i jorden under os, og det er underligt få, som indtil nu har forstået, hvor god en ven ler er for vores huse og vores velvære. Men vi bliver flere og flere, der får øjnene op. Vi vil få beskidte hænder og fødder, og vi vil dække hele paletten fra grundpuds til maling. På dette tidspunkt i byggeriet vil vi også lægge varmerørene ind i væggen.
Pris: 1900,-

Del 4 – EL, VAND og INDRETNING
8. – 14. oktober (ugekursus)
Ugen før efterårsferien er der kursus. Vi sætter vi fokus på offgrid-løsninger og indretning.
Jonas Hagen Høj kommer tilbage med hans elkursus, hvor vi vil lære at forstå, hvordan vi skalerer et vedvarende elforsyningsanlæg skaleret til vores forbrug. Eller omvendt, lærer at forstå, hvordan vi skalerer vores forbrug til en given elforsyning.
Vand- og spildevandsforsyningsekspert Rene Killian bruger en dag sammen med os, hvor han vil vise os, hvordan vi kan høste vand, opbevare det og ikke mindst, hvordan vi skaffer os af med vandet på en skånsom måde.
Hele programmet for efterårsferien er ikke færdigt endnu, men det er helt sikkert, at der kommer flere foredrag på programmet. Når vi ikke er i selskab med vores eksperter, vil vi færdiggøre de sidste ting på huset og tale om indretning.
Pris 3995,-

​​Del 5 – VARME og VVS
29. – 31. oktober
Endnu en perle i det økologiske byggeri, som passer perfekt til tinyhouse, er raketovnen. Vi har fået en af landets bedste ovnsættere til at komme med hans bud på en varmekilde til vores lille hus. Vi kommer også til at snakke om, hvordan vi udnytter solens varme og vi vil prøve at kombinere solvarme og raketovn i en akkumulatortank med varmt vand til vægvarme og brugsvand.
Pris: 1900,-

På et tidspunkt i forløbet vil Peter og Marie Gravesen Cox, som er kendt fra DR-programmet ‘Vores første hus’ besøge kurset. De har selv bygget og designet deres tinyhouse og vil fortælle om deres rejse og desuden dele alle deres tips og tricks til et funktionelt hjem.

Højskolelivet

Vi er beliggende på Nordvestfyn. Med plads til 60 elever bliver intimiteten og nærværet de naturlige ankerpunkter i vores dagligdag. Vi møder hinanden med åbent sind og løftede pander. Vi giver plads til såvel hinandens uhæmmede videbegær og legesyge, som til hinandens behov for ro og fordybelse. Vi lever af og på et ubændigt ønske om at mødes og udfordre hinanden i et fordomsfrit og forventningsfuldt miljø.
Højskolelivet er i sin essens samliv. Dagen begynder og slutter i fællesskabet.
Når hanen galer, dynerne er blevet sparket af og morgenbadet er vel overstået, bevæger vi os sammen ned til morgenmaden. Ved morgensamlingen synger vi et par sange, hører en god historie og får dagens praktiske detaljer på plads. Med mad i maverne og sang i kroppen fordyber vi os i dagens program.
De daglige måltider er en vigtig del af det fælles liv på højskolen. Maden er ikke kun brændstof. Den skal nydes. Kursisterne præsenteres for et alsidigt køkken, hvor den daglige menu står på vegetar, såvel som kødretter.

​Det Praktiske

Pris:
Del 1: 3405,-
Del 2: 1900,-
Del 3: 1900,-
Del 4: 3995,-
Del 5: 1900,-

Ialt: 13.100

Hvis du vælger hele pakken: 11.000,-
Du sparer 2.100,-

Enkeltværelse +500,- pr.gang


Prisen er inkl. sengelinned og håndklæder

Tilmelding:
Vælg venligst en gyldig formular

 

Vi bekræfter modtagelsen og sender bankoplysninger til indbetaling af tilmeldingsgebyr på kr. 500,- pr. kursist. Når tilmeldingsgebyr er indbetalt, er du optaget på kurset. Senest 6 uger før kursusstart indbetales restbeløbet.

Hvis du bliver forhindret:
Ved framelding op til 6 uger før kursusstart tilbagebetales tilmeldingsgebyr minus et administrationsgebyr på 300,-.
Ved framelding senere end 6 uger før kursusstart betales intet tilbage, hvorfor vi anbefaler, at du tegner en afbestillingsforsikring. Se evt. Europæiske rejseforsikring.

The event is finished.