Tinyhouse 2021 – del 4

Ugekursus 8. – 14. oktober

Drop gældsfælden, og hop ud af hamsterhjulet. Vi har lavet vores hidtil mest omfattende udbud af inspiration og viden om at bygge et tinyhouse fra ende til anden, og bliv selvforsynende med el, varme og vand.

Vi kan se, at I er rigtig mange derude, som gerne vil have hands-on erfaring med at bygge og forstå tinyhouse- og offgridlivsstilen. I vil simpelthen vide alt. Derfor har vi valgt at levere det hele, så man kan få indsigt i oh prøve kræfter med næsten alt. Til det har vi hyret de fremmeste eksperter, vi kunne komme i tanker om.

Dette overdådige tilbud er opdelt i flere dele. Vi starter med at snakke om de overvejelser, man skal gøre sig inden man bygger hus, og så går vi i gang med at bygge en ramme til et 30 kvm halmhus med ler som indervægge og træbeklædning udvendigt. Derefter bygger vi en raketovn, som varmer huset og det vand, vi skal bruge. Der kommer også solpaneler og husstandsvindmølle til at forsyne huset med el. Vi skal også lære at forstå, hvordan vi kan rense det regnvand, vi høster, og bruge det som drikkevand. Til slut fokuserer vi på indretning.

 

Kursusforløbet

Del 1 – TANKER, REGLER og RAMMER
19. – 22. august (bemærk torsdag – søndag)
Jettie Nielsen, som er forfatter til bogen Friland ABC og iværksætter af Grobund Brenderup, vil forklare alt om regler for tinyhouse og offgrid. Jonas Hagen Høj og Martin Burlund vil fortælle om dimensionerne og om hvilke overvejelser, man skal gøre sig i designfasen. Steen Møller kommer også forbi og fortæller om, hvordan og hvorfor, man skal blive gældsfri. Så går vi i gang med at bygge rammen, og vi holder rejsegilde søndag eftermiddag inden afgang.
Pris: 3405,-

​Del 2 – HALM, LER og BEKLÆDNING
10. – 12. september
Denne weekend bliver uden tvivl et overload af information. Vi vil både gå i dybden med halm, ler og beklædning. Hver disciplin kunne under normale omstændigheder udgøre et weekendkursus for sig. Men I får det hele her. I små grupper hvor ingen kommer til at stå genert i baggrunden. I kommer til at få det hele med.
Brenderup Højskoles byggelærer Martin Burlund er Danmarks eneste certificerede halmhusbygger gennem det EU-støttede STEP-program. Han vil fortælle om de halmhuse, han har bygget, og om hvordan han er blevet udgiftsfri og i dag lever af sin hobby. Michael Kallesen har masser af erfaring, når det kommer til halm og tinyhouses, og han kommer og bygger videre sammen med os.
Pris: 1900,-

​Del 3 – BUREAUKRATI OG PLANLÆGNING
1. – 3. oktober
Nu får du chancen for at stille alle de spørgsmål om bureaukrati og planlægning af tinyhouse-byggeri, som du gerne vil.
Jettie Nielsen, som er forfatter til bogen Friland ABC og iværksætter af Grobund Brenderup, vil fredag aften forklare alt hvad hun ved om regler for tinyhouse og offgrid.
Om lørdagen kommer Peter og Marie Gravesen Cox, som er kendt fra DR’s mit første hus, hvor de byggede et tinyhouse for rullende kameraer. Man kan roligt kalde Peter og Marie for pionerer, og de har været hele møllen igennem.
Hvis der er tid og lyst, laver vi en workshop med tegneprogram.
Pris: 1900,-

Del 4 – OFFGRID-UGEN
8. – 14. oktober (ugekursus)
Aldrig har så mange offgrid-discipliner været samlet på ét sted. Vi starter med at få besøg af Steen Møller, som vil vise os rundt i offgrid-huset. Derefter vil han holde sit foredrag ‘Kærlighed og spildevand’.
Lørdag kommer René Kilian forbi og snakker om vand med os. Denne dag vil vi også lave en workshop med spildevand og rensning af drikkevand.
Søndag kommer Jonas Hagen Høj igen forbi og laver et elforsyningsanlæg sammen med os.
Mandag laver vi finpuds og arkitekten Caroline White kommer forbi og kaster et alvorligt men kærligt blik på det økologiske offgrid-hus som vi har bygget. Her bliver også mulighed for at tale bureaukrati. Caroline ved alt om at få godkendt huse.
I de sidste tre dage får vi besøg af ingen mindre end cob-manden Bjarne Wickstrøm, som vil lave en raketovn som kan varme brugsvand. Og således er cirklen sluttet.
Pris 3995,-

​​Del 5 – INDRETNING
29. – 31. oktober
I denne weekend sætter vi fokus på tegninger og indretning. Vi inviterer en erfaren tinyhouse interiør-bygger til at give os tips og tricks til, hvordan man laver den mest anvendelige indretning. Derudover giver vi en introduktion til tegneprogrammer, så man kan se sit fremtidige hus på en computer.
Pris: 1900,-

Hvis der er indhold, som I synes mangler, hører jeg gerne om det på martin@brenderuphojskole.dk

Højskolelivet

Vi er beliggende på Nordvestfyn. Med plads til 60 elever bliver intimiteten og nærværet de naturlige ankerpunkter i vores dagligdag. Vi møder hinanden med åbent sind og løftede pander. Vi giver plads til såvel hinandens uhæmmede videbegær og legesyge, som til hinandens behov for ro og fordybelse. Vi lever af og på et ubændigt ønske om at mødes og udfordre hinanden i et fordomsfrit og forventningsfuldt miljø.
Højskolelivet er i sin essens samliv. Dagen begynder og slutter i fællesskabet.
Når hanen galer, dynerne er blevet sparket af og morgenbadet er vel overstået, bevæger vi os sammen ned til morgenmaden. Ved morgensamlingen synger vi et par sange, hører en god historie og får dagens praktiske detaljer på plads. Med mad i maverne og sang i kroppen fordyber vi os i dagens program.
De daglige måltider er en vigtig del af det fælles liv på højskolen. Maden er ikke kun brændstof. Den skal nydes. Kursisterne præsenteres for et alsidigt køkken, hvor den daglige menu står på vegetar, såvel som kødretter.

​Det Praktiske

Pris:
Del 1: 3405,-
Del 2: 1900,-
Del 3: 1900,-
Del 4: 3995,-
Del 5: 1900,-

Ialt: 13.100

Hvis du vælger hele pakken: 11.000,-
Du sparer 2.100,-

Enkeltværelse +500,- pr.gang


Prisen er inkl. sengelinned og håndklæder

Tilmelding:
Vælg venligst en gyldig formular

Vi bekræfter modtagelsen og sender bankoplysninger til indbetaling af tilmeldingsgebyr på kr. 500,- pr. kursist. Når tilmeldingsgebyr er indbetalt, er du optaget på kurset. Senest 6 uger før kursusstart indbetales restbeløbet.

Hvis du bliver forhindret:
Ved framelding op til 6 uger før kursusstart tilbagebetales tilmeldingsgebyr minus et administrationsgebyr på 300,-.
Ved framelding senere end 6 uger før kursusstart betales intet tilbage, hvorfor vi anbefaler, at du tegner en afbestillingsforsikring. Se evt. Europæiske rejseforsikring.

The event is finished.